Dubbelvåldtäkten i Strängnäs
Våldtäkten ägde rum strax utanför asylboende Hotell Mälarblick, som drivs av Bert Karlssons skattefinansierade asylbolag Jokarjo.

Spottade offret i ansiktet efter dubbelvåldtäkten

Publicerad 10 november 2015 kl 15.54

Inrikes. Den svenska flerbarnsmamman blev under loppet av en timme överfallen och våldtagen av två gånger av olika män i Strängnäs. Nu åtalas två arabiska asylsökare från Bert Karlssons asylboende Hotell Mälarblick för brotten.

Dela artikeln

De två männen, en 39-åring från Algeriet och en 31-åring från Syrien, befann sig på samma krog som kvinnan i centrala Strängnäs under natten till den 23 augusti i år.

– Hon går hem strax efter klockan 2 och blir ikappgången av en man som drar ner henne och utför en våldtäkt mot henne. När det brottet avslutats och den mannen går i väg sätter hon sig upp efter en tid och går in mot centrala Strängnäs. Bara en kort bit ifrån platsen för den första våldtäkten blir hon överfallen av två män som genomför ytterligare en våldtäkt mot henne, säger vice chefsåklagare Henrik Olin till Fria Tider.

Den andra våldtäkten, som begicks av 31-åringen i samarbete med en oidentifierad person, betecknas i åtalet som grov. Kvinnan ska då ha blivit fasthållen och våldtagen både vaginalt och analt av den åtalade syriern, som också ska ha spottat henne i ansiktet.

– I'm gonna fuck you, little Swedish girl, proklamerade araben innan han gick till attack, enligt polisens förhörsprotokoll.

De två åtalade bodde vid tillfället båda på Bert Karlssons asylboende Hotell Mälarblick och våldtäkterna skedde i närheten av boendet. De hävdar att de inte är bekanta med varandra, något som åklagaren inte tror på.

– De förnekar att de känner varandra. Men de har bott på samma boende, de har varit på krogen samma kväll, de utför de här brotten precis efter varandra. Jag menar att den enda rimliga förklaringen är att gärningsmannen som är åtalad för händelse nummer två på något sätt varit medveten av händelse nummer ett, säger Henrik Olin.

31-åringen åtalas även för ett sexuellt ofredande mot en annan svensk kvinna på krogen tidigare under natten. Han ska ha kränkt hennes "sexuella integritet, genom att, med kläderna på, trycka sitt underliv mot hennes kropp samt försöka kyssa henne".

Den kvinnan lyckades sedan precis undgå att bli våldtagen.

– När hon går hem tillsammans med en kompis blir hon förföljd av en av de åtalade männen och går ut mot området där våldtäkten sedan sker. Hon och kompisen springer ifrån platsen, säger Henrik Olin.

Det var tack vare den sexofredade kvinnan som 31-åringen kunde identifieras.

– Den förste av de åtalade blir utpekad i en fotokonfrontation av kvinnan som blev utsatt för ett sexuellt övergrepp på krogen. Sedan tar man ett dna-prov på honom och då matchar det de dna-spår som finns. Den andre mannen åker dit eftersom vi topsar ett stort antal människor och får träff på honom, säger Henrik Olin.

Polisen har säkrat dna-spår även från den tredje man som deltog vid den andra våldtäkten, men han har inte kunnat identifieras.

Åklagaren yrkar att båda männen ska utvisas ur Sverige efter avtjänat straff.

Artikeln har uppdaterats.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.