Dubbelvåldtäkten i Strängnäs
Hotell Mälarblick drivs som asylboende av Bert Karlssons skattefinansierade bolag Jokarjo.

"I'm gonna fuck you little Swedish girl" – sen gick asylsökaren till attack

Publicerad 1 december 2015 kl 13.32

Inrikes. Idag föll domen mot två av de arabiska asylsökare som deltog i den uppmärksammade dubbelvåldtäkten i Strängnäs i augusti. Båda får fängelsestraff men den ene slipper utvisning eftersom han uppger sig komma från Syrien.

Dela artikeln

Småbarnsmamman var på väg hem från krogen när hon överfölls och våldtogs av av en 39-åring från Algeriet i närheten av Bert Karlssons asylboende Hotell Mälarblick.

När hon flydde efter den första våldtäkten, bara en bit därifrån, dök den 31-årige syriern upp tillsammans med en annan man som inte har kunnat identifieras. De höll fast henne och våldtog henne en gång till.

– I'm gonna fuck you little Swedish girl, proklamerade araben innan han gick till attack, enligt kvinnan.

När han var färdig med våldtäkten spottade han småbarnsmamman i ansiktet.

Kvinnan beskriver att hon efter våldtäkten inte kunde sova och att hon knappt vågar gå ut med sin hund längre.

"Hon har varit hos psykolog och hos läkare, hon har fått tabletter för depression och sömntabletter. Hon äter de här tabletterna fortfarande. Hon är sjukskriven till i mitten av december. Det har varit svårt att ta hand om sina barn. Hon vågar inte låta sina barnen vara ute och leka. Hon känner sig obekväm när hon går på stan och är livrädd att den tredje gärningsmannen ska känna igen henne och att hon inte kommer känna igen honom", står det i domen.

Åklagaren har gjort gällande att de två nu dömda har utfört våldtäkterna i samförstånd med varandra. Men det är ingenting som tingsrätten har kunnat belägga – trots att duon bodde på samma asylboende och dessutom befann sig på samma krog under natten då våldtäkterna ägde rum.

Den 39-årige algeriern döms till två och ett halvt års fängelse och utvisas dessutom ur Sverige med förbud att återvända i tio år. Detta trots att han påstår att han "utsatts för dödshot" av en muslimsk terrororganisation i Algeriet.

Den 31-åriga syriern döms å sin sida till fyra års fängelse. Våldtäkt nummer två betraktas av rätten som grov eftersom den genomfördes tillsammans och i samförstånd med ännu en okänd man. 31-åringen slipper dock utvisning eftersom han uppger sig komma från Syrien, vilket innebär att det "föreligger verkställighetshinder".

De båda åtalade döms mot sitt nekande. Tingsrätten anser att småbarnsmamman har lämnat en mycket trovärdig redogörelse för händelseförloppet. Hennes uppgifter får starkt stöd av teknisk bevisning, främst i form av dna-bevisning, samt rättsintyg och övrig bevisning.

31-åringen åtalades även för sexuellt ofredande mot en annan svensk kvinna inne på krogen före våldtäkten. Det åtalet ogillas dock i brist på bevis.


Efter snyftreportaget i GP. Joakim Lamotte ställde kompletterande fråga till jättefamiljen.0 Plus

Fyra i matchfixningshärva. Allsvenskan-matchen var uppgjord på förhand.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Livstid och utvisning för mordet på Joullnar

Kvinnans kropp hittades dumpad i skogsområde. Mahmouds bror samtidigt efterlyst av Interpol för orelaterat dubbelmord i Nässjö.0 

Ekonominyheter

Skattesubventionerade "serverhallar" var bitcoinfabriker

Nya cirkusen kring politikernas skandalsatsning.. "Hur mycket pengar den här sedelpressen spottat ut i tillgångar, det vet vi inte."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.