Asylkvoterna
Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz.

Österrike: Stoppa invandringen till EU och upprätta "säkra zoner" i tredje världen

Publicerad 25 december 2017 kl 17.55

Utrikes. Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz föreslår nu att EU överger sin misslyckade invandringspolitik och i stället upprättar "säkra zoner" i asylsökarnas ursprungsländer. Han vill även att EU ska organisera det hela och "backa upp det militärt", rapporterar Deutsche Welle.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Österrikes nyvalde förbundskansler Sebastian Kurz har EU:s sätt att hantera så kallade flyktingkriser "misslyckats", och ett kvotsystem där man tvingar medlemsstaterna att ta emot tusentals asylsökare är ingen bra idé.

– Att tvinga stater att ta emot flyktingar för inte Europa framåt. Hela diskussionen är meningslös, säger Sebastian Kurz i ett uttalande och fortsätter:

– Migranter som tar sig till till Europa vill inte åka till Bulgarien eller Ungern. De vill till Tyskland, Österrike och Sverige.

Kurz föreslår istället att EU överväger att ge "militärt" stöd till flyktingar genom att skapa "säkra zoner" i ursprungsländerna.

Sådana områden har redan implementerats på vissa ställen i Syrien. Där har stridande parter också kommit överens om att inte kriga vilket skapar en trygg plats för människor.

– Om en omfördelning av flyktingar inte är möjligt bör de få hjälp i säkra områden i sina egna länder. EU bör stödja detta, och kanske till och med organisera det och säkra det militärt, klargör Sebastian Kurz.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Spotify och P3 i all ära. Men varför låter föräldrar sina barn lyssna på sånt här?0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0