Asylkvoterna

Ungern säger nej till asylkvoter: Vår uppgift är att skydda vårt folk

Publicerad 7 december 2019 kl 17.08

Utrikes. Den ungerska regeringen kommer göra allt som står i sin makt för att stoppa invandringen mot Europa och garantera det ungerska folkets säkerhet, uppger man på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Det är den svenska EU-kommissionären Yla Johansson (S) som fått i uppdrag att lösa frågan om invandring till EU.

Tidigare i veckan hävdade Johansson att hon fått en snilleblixt och nu vet hur hon ska få samtliga EU-länder att enas i frågan.

– Jag har en idé om var jag tror att vi ska landa. Men jag håller den lite för mig själv tills vi kommit lite längre i dialogerna, sade Ylva Johansson under en pressträff enligt Europaportalen.

Men när hon träffar Ungerns representant lär hon bli besviken.

Enligt regeringens presstalesperson István Hollik fortsätter asylströmmarna mot Europa. Ungern kommer dock aldrig släppa in dem. De kommer i stället göra ”allt” för att stoppa dem.

Vissa EU-länder, däribland Sverige, fortsätter kräva en tvingande omfördelning av invandrare. Det är också den idén som åter hamnat på Europeiska rådets bort. Detta trots alla de allvarliga problem som invandringen från tredje världen fört med sig de senaste åren.

– Därför är det viktigt att redan i den inledande fasen fastslå att den ungerska regeringen kommer fortsätta att verkställa det ungerska folkets vilja, och enligt denna ståndpunkt är de obligatoriska kvoterna ett farligt förslag då det sänder ett budskap till miljontals afrikanska och östasiatiska invandrare att de är välkomna i Europa, säger István Hollik.

Han poängterar att den ungerska regeringens ställning inte förändrats. I stället för att föra invandrare till Europa och omfördela dem mellan länderna, ska illegala invandrare som är bosatta i Europa utvisas.

Enligt Hollik vore det ett brott mot medlemsstaternas suveränitet att försöka tvinga dem ta emot invandrare.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0