Asylkaoset
Österrikes inrikesminister Johanna Mikl-Leitner vill stänga EU:s yttre gränser.

Österrikiska ministrar vill bygga "Fästning Europa"

Publicerad 24 oktober 2015 kl 19.00

Utrikes. När 60.000 nya migranter väntas välla in i Österrike bara de närmsta dagarna lyfter nu två av landets ministrar idén om att bygga en "Fästning Europa". Och från polisens sida menar man att det är dags att överväga den ungerska modellen med gränsstängsel för att skydda unionen.

Gilla artikeln på Facebook

Österrikes inrikesminister Johanna Mikl-Leitner föreslår ett "Fästning Europa" för att skydda EU:s yttre gränser mot invandrare, rapporterar Breitbart. Och hon för stöd från integrationsministern Sebastian Kurz.

Utspelet kom efter ett besök vid gränsen mot Slovenien, där tusentals invandrare dagligen väller in i landet. Endast under de senaste 24 timmarna har cirka 13.000 migranter tagit sig in i Slovenien, som, likt Balkanländerna tidigare längs migrantrutten, endast är ett så kallat transitland på vägen till de länder i norra Europa som erbjuder de största välfärdsförmånerna.

Under de närmsta dagarna väntas cirka 60.000 nya invandrare passera gränsen mellan Slovenien och Österrike – en siffra som de boende i området nu menar är ohållbar. Polischefen Josef Klamminger säger att gränsövergången är än mer ansträngd än vad den ungerska var innan Ungern stängde gränsen med hjälp av ett stängsel. Klamminger menar att EU måste vara öppna för att följa det ungerska exemplet med stängsel för att skydda EU:s yttre gränser.


Nyheter från förstasidan

Utlandsadoptioner har fallit med 85 procent

Slappare krav för statlig befruktning en av förklaringarna. Singelkvinnor med BMI på upp till 35 kan numera få vårdens hjälp att skaffa barn.0 

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0