Lars Beckman (M) är återigen i hetluften för att ha delat en Fria Tider-artikel.

Storbråk efter att moderat riksdagsman delat Fria Tider-artikel

Publicerad 1 augusti 2019 kl 23.30

Inrikes. Riksdagsledamoten Lars Beckman (M) och Bonnierutgivaren Anders Ingvarsson har blockerat varandra på Twitter efter ett infekterat bråk om en Fria Tider-artikel, rapporterar Dagens Media.

Gilla artikeln på Facebook

Det började med att Lars Beckman den 20 juli publicerade en skärmdump på en artikel från Fria Tider med rubriken: "Så slipper man rånas – enligt TV4-experten: 'Klä dig fattigt'".

Vänsteraktivister på Twitter listade snart ut var skärmdumpen kom från och rasade mot den moderate riksdagsmannen, som försvarade sig med att citatet var från TV4.

Händelsen blev upptakten till ett infekterat bråk mellan Beckman, som är invald i riksdagen för Gävleborgs valkrets, och Gefle Dagblads ansvariga utgivare och chefredaktör Anders Ingvarsson.

”Jag har blockerat honom nu - och känner redan att livskvalitén ökat. Plötsligt är luften frisk igen”, twittrade Anders Ingvarsson på onsdagskvällen.

Det började med att Gefle Dagblads systertidning Arbetarbladet skrev en hel artikel om riksdagsmannens Fria Tider-skärmdump. Sedan rapporterade även Gefle Dagblad själva om skandalen, skriver Dagens Media.

Anders Ingvarsson uppger enligt Dagens Media att han blev han anklagad för att vara "extremvänster" av Lars Beckman, som i sin tur säger att han har fått motta dödshot som en följd av Ingvarssons Twitter-inlägg.

– Det hör till ovanligheten att jag får blocka en chefredaktör inom Bonnier, men nu har det hänt för första gången, säger Lars Beckman till Dagens Media.

Lars Beckman drabbades ett drev redan 2013 efter att ha länkat till en annan Fria Tider-artikel. Den gången gjorde han dock fullständig avbön.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Mer från Inrikes

Två hänsynslösa barnrån i Malmö och Helsingborg

14-åring pistolrånades i Malmö.. 16-årig pojke rånades och misshandlades av sex personer i Helsingborg.0 

Linköpingsforskare har byggt världens första organiska batteri

Lagrar sol- och vindenergi.. Batterierna är superbilliga, helt återvinningsbara och kan komma att användas för elbilar.0 Plus

Vetenskap

Svenska kvinnor mördade mer än män. Sensationell ny forskning om 1800-talets våld.0 Plus

En av världens snabbaste superdatorer byggs i Linköping. Ska göra Sverige ledande inom AI.0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0