Centern och pedofilerna
Fredrick Federley och Annie Lööf.

"Svårt för Annie" efter pedofilskandalen

Publicerad 2 december 2020 kl 18.35

Inrikes. Avslöjandet om partitoppen Fredrick Federleys samboförhållande med en barnvåldtäktsman har försatt Centerpartiet i "chock", enligt Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

– Det här är svårt för Annie, uppger en tidigare partitopp till Expressen.

Skandalen inleddes med att Stoppa Pressarna avslöjade att gayprofilen och EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) bodde tillsammans med en man dömd för grova barnvåldtäkter som nyligen släpptes ur fängelset.

På måndagen bekräftade Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson i ett sms till SVT att Federley hade känt till pedofildomen mot sambon "under en längre tid" .

I övrigt har det varit väldigt tyst från partiledningen om skandalen, även i de interna kanalerna. En förtroendevald centerpartist uppger för Expressen att man har som strategi att försöka köpa sig tid och börja distansera sig från Federley. En annan källa inom partiet säger att det hela är "sorgligt som fan". Ingen C-politiker vill dock öppet kommentera skandalen.

Det finns också ett missnöje inom partiet med Arthurssons sms, som man menar har varit för "hårt" och för avståndstagande mot Federlay, enligt tidningen.

Stoppa Pressarna avslöjade i helgen att Fredrick Federley även är nära vän med en annan pedofil, som drömmer om att våldta spädbarn och som just nu avtjänar ett fängelsestraff för barnpornografi. Federley och pedofilen har bland annat gått på sexpartyn och gayklubbar tillsammans. Det kom dessutom fram att Annie Lööf själv var vän med Federlay-pedofil nummer två.


Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Styr målet – för att kunna ogilla. Video: Här slipper Swedbank svara på varför man stängt kontot, och får istället fortsätta slingra sig skriftligen.0 

Nya storstudiens slutsats om symtomen. "Då kan man utesluta andra orsaker än covid – med över 80 procents säkerhet."0 Plus

Mer från Inrikes

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0