Centern och pedofilerna
Fredrick Federley och Annie Lööf.

"Svårt för Annie" efter pedofilskandalen

Publicerad 2 december 2020 kl 18.35

Inrikes. Avslöjandet om partitoppen Fredrick Federleys samboförhållande med en barnvåldtäktsman har försatt Centerpartiet i "chock", enligt Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

– Det här är svårt för Annie, uppger en tidigare partitopp till Expressen.

Skandalen inleddes med att Stoppa Pressarna avslöjade att gayprofilen och EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) bodde tillsammans med en man dömd för grova barnvåldtäkter som nyligen släpptes ur fängelset.

På måndagen bekräftade Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson i ett sms till SVT att Federley hade känt till pedofildomen mot sambon "under en längre tid" .

I övrigt har det varit väldigt tyst från partiledningen om skandalen, även i de interna kanalerna. En förtroendevald centerpartist uppger för Expressen att man har som strategi att försöka köpa sig tid och börja distansera sig från Federley. En annan källa inom partiet säger att det hela är "sorgligt som fan". Ingen C-politiker vill dock öppet kommentera skandalen.

Det finns också ett missnöje inom partiet med Arthurssons sms, som man menar har varit för "hårt" och för avståndstagande mot Federlay, enligt tidningen.

Stoppa Pressarna avslöjade i helgen att Fredrick Federley även är nära vän med en annan pedofil, som drömmer om att våldta spädbarn och som just nu avtjänar ett fängelsestraff för barnpornografi. Federley och pedofilen har bland annat gått på sexpartyn och gayklubbar tillsammans. Det kom dessutom fram att Annie Lööf själv var vän med Federlay-pedofil nummer två.


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Stockholmspolisen grep 75 sexköpare

Slog till i city och närförorterna.. Männen ska få "hjälp sluta köpa sex" på särskild mottagning.0 

Kvinna döms för mord på sambon

Friades i tingsrätten.. 50-årige företagaren från Hallstahammar försvann spårlöst.0 

Forskare odlar fram svenska cideräpplen

Korsar svenska äpplen med franska och engelska.. Ska ge tillräckligt bittra frukter för svensk cidertillverkning.0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Vänsterduons insats i "På spåret" hånas. Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson sågas.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0