Då startade föräldrarna en proteströrelse.

" />

Då startade föräldrarna en proteströrelse.

" />

Då startade föräldrarna en proteströrelse.

" />
Exempel på svensk kulturmarxistisk propaganda riktad till små barn. (Faksimil: Leklust)

Svensk genusextremism väcker avsky i Frankrike

Publicerad 25 november 2013 kl 11.47

Inrikes."Det svenska modet" att tvångsmässigt försöka få pojkar att bete sig som flickor och flickor som pojkar har nått kontinenten. Nu protesterar franska föräldrar högljutt mot försöken att manipulera barns könsroller, rapporterar P4 Extra.

Gilla artikeln på Facebook

När leksaksjätten Toys ´r´us förra året lanserade könsmanipulerade leksakskataloger i Sverige väckte tilltaget starkt gillande i svensk media och förskräckelse i resten av världen.

Nu har företaget gjort samma sak i bland annat Frankrike, och där har katalogerna, som bland annat visar flickor som leker med lyftkranar och pojkar som leker med dockor, väckt starka reaktioner. Upprörda föräldrar skyller fenomenet på den svenska genusextremismen.

– En stor del människor är upprörda över det svenska modet att bryta invanda könsroller håller på att vinna terräng i Frankrike. Man vill inte vända på könsrollerna som man ofta gör i Sverige och få föräldrar att tänka om och inte klä flickor i rosa och pojkar i blått, säger vänsterjournalisten Johan Tollgert i Paris till P4 Extra.

Tollgert skyller protesterna på att de franska föräldrarna, som bland annat startat upprop i sociala medier, är "ultrakatoliker" och "högerextremister".

– De har startat med bojkott mot de affärskedjor och butiker som vågar sätta sig upp mot våra invävda könsroller. "Gör inte som svenskarna", säger de.

Även i Danmark har genuskampanjen väckt kritik. Pia Adelsteen, Dansk Folkepartis talesperson i jämlikhetsfrågor, kallade i november initiativet med leksakskatalogerna för "löjligt" och "en smula perverst".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Vetenskap

Anorexia kopplas till gener. Sjukdomen inte bara psykiatrisk, enligt storstudie.0 

Finsk studie: Människan påverkar inte klimatet. Molnen styr den globala temperaturen, enligt forskarna.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0