Svensk slog ihjäl kvinnlig dörrvakt i Norge

Publicerad 5 mars 2012 kl 18.10

Politik.På lördagskvällen misshandlades dörrvakten Anne Wendy Madsen, 41, till döds av en berusad gäst på baren Sailors Inn i norska Porsgrunn. Enligt tidningsuppgifter har mannen svenskt medborgarskap.

Gilla artikeln på Facebook

Efter misshandeln fördes dörrvakten till Oslo universitetssjukhus i ambulanshelikopter, men hennes liv gick inte att rädda. Klockan 22:40 i går kväll förklarades hon död.

Polisen har gripit en 27-årig man som erkänner att han kan ha begått gärningen men som säger att han inte minns något av händelsen. Enligt Telemarksavisen är den gripne mannen "ursprungligen svensk".

"Den misstänkta gärningsmannen kommer att begäras häktad i fyra veckor på grund av risken för att bevis förstörs och för rättstryggheten i allmänhet", skriver den norska åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande idag.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Regeringen vill ge USA tillgång till FRA-data

Ska få "direktåtkomst". Supermakten föreslås även få spionera när Sverige helt saknar intressen i saken, enligt förslaget.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare