Skräckkabinettet
Oroligheter i Jönköping.

Svenska folket: Sverige går åt fel håll

Publicerad 2 maj 2015 kl 11.31

Inrikes. En överväldigande andel av svenska folket anser att samhällsutvecklingen i Sverige är på väg åt fel håll.

Gilla artikeln på Facebook

Det hävdar TV4 som genomfört en undersökning i samarbete med opinionsinstitutet Novus. Enligt undersökningen tyckte bara 28 procent av de tillfrågade att samhällsutvecklingen var på väg i rätt riktning i mars månad, en minskning sedan i oktober förra året då istället 36 procent ansåg att Sverige är på rätt väg.

Bland rödgröna väljare är minskningen som störst. Trots att Sverige nu har en rödgrön regering blir de rödgröna väljarna allt mer missnöjda med hur Sverige ser ut.

Regeringen förklarar missnöjet med budgettrasslet och den "decemberöverenskommelse" som ska säkerställa att den bräckliga rödgröna minoritetsregeringen inte faller.

– Det finns ett stort fel och det är att vår budget inte gick igenom i december, då gick borgarnas budget igenom med stöd av Sverigedemokraterna, säger statsminister Stefan Löfven till TV4.

Den rödgröna regeringen har endast stöd från 138 av riksdagens 349 ledamöter, vilket är färre än 40 procent av ledamöterna.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Makt och avund är drivkrafterna bakom feminismens myter.0 Plus

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0