Terrordåden i Bryssel
My Atlegrim

Svenska My omkom i terrordåden i Bryssel

Publicerad 27 mars 2016 kl 11.58
Av Mattias Albinsson

Utrikes. 30-åriga svenska My Atlegrim, bosatt i Bryssel men ursprungligen från norra Sverige, dödades i tisdagens islamistiska terrorattacker i Belgien.

Gilla artikeln på Facebook

My befann sig på det tunnelbanetåg vid stationen Maalbeek som en av terroristerna slog till mot omkring kvart över nio på tisdagsmorgonen. Hon har varit saknad sedan terrordåden och hennes närstående har haft starka misstankar om att hon befann sig på tåget, något som nu alltså bekräftats.

"Min dotter My Atlegrim är död. Jag och min son fick meddelandet från UD via polisen i Umeå strax före 24.00 under lördagskvällen", skriver mamman Marika Atlegrim i ett meddelande till Västerbottenskuriren.

Sverige välkomnar terrorister som Säpo vill utvisa – "vi utvisar inte folk i döden"

My Atlegrim är det andra svenska dödsoffret för tisdagens terrordåd. Igår bekräftades att en annan svensk, en kvinna i 60-årsåldern, omkom när islamisterna Ibrahim El Bakraoui och Najim Laachraoui sprängde sig själva och ett dussintal andra på Bryssels flygplats i luften. Kvinnan var hemmahörande i Mellansverige.

– Jag har med sorg tagit emot beskedet att två svenskar har avlidit i tisdagens terroristdåd i Bryssel. Jag sörjer med de omkomnas familjer och anhöriga i denna svåra stund, kommenterar statsminister Stefan Löfven på regeringens hemsida.

Brysselterroristen Mohamed var "svensk"

För att hjälpa till med identifieringen av de svenska offren för den islamistiska terrorn har Rättsmedicinalverket tidigare under veckan skickat identifieringsuppgifter, bland annat tandkort och DNA-prov, till Bryssel.

Ännu en svenska, en gravid kvinna, skadades allvarligt vid terrorattacken mot tunnelbanan. Hon vårdas på sjukhus med svåra brännskador.

Terrorcellerna i Bryssel har kopplingar till Sverige. Förra veckan sköts IS-terroristen Mohamed Belkaid ihjäl av belgisk polis i samband med en polisinsats. Belkaid invandrade till Sverige 2010 och var vid sin död fortfarande folkbokförd i Märsta nordväst om Stockholm.


Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Ekonominyheter

FI inleder ärende mot skandalbanken – igen. Misstänks för brott mot marknadsmissbruksförordningen.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.