Coronavaccin
Biståndsminister Per Olsson Fridh (MP).

Sverige "skänker bort" en miljon Astra Zeneca-doser

Publicerad 3 maj 2021 kl 09.03

Inrikes. Regeringen planerar att skänka en miljon vaccindoser av Astra Zenecas skandalvaccin till det internationella samarbetet Covax. Det uppger biståndsminister Per Olsson Fridh (MP) för SVT.

Gilla artikeln på Facebook

Covax är ett internationellat initiativ för att leverera coronavaccin till u-länder utan kostnad.

– Sverige är sedan tidigare en ledande finansiär i Covax-samarbetet, men det vi gör nu är att vi också går in med en miljon doser för att se till att fler i världen kan få vaccin snabbt, säger biståndsminister Per Olsson Fridh i Morgonstudion.

Enligt Olsson Fridh ska Sverige inte "sitta och hålla på doser". Så fort svenska riskgrupper har vaccinerats klart ska svenska vaccin börja skänkas bort till andra länder, har han tidigare sagt.

– Vi ser hur pandemin rasar över världen. Människor dör, fattigdom breder ut sig och barn är fortfarande inte tillbaka i skolan. Vi behöver göra allt vad vi kan för att möta den här pandemin, och bekämpa den över hela världen, säger biståndsministern.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0