Östling i Swebbtv
Swebbtv:s chefredaktör Mikael Willgert.

Swebbtv: Vi bjuder in Expo och S-toppen

Publicerad 31 oktober 2019 kl 23.47

Media. Statliga SVT använde sig av en aktivist på vänsterextrema Expo för att kunna beskriva Swebbtv som en "vit makt-sajt". Nu har Swebbtv bjudit in både vänsteraktivisten och S-toppen Boel Godner till sitt program.
– Vi har inte fått svar ännu, uppger chefredaktör Mikael Willgert.

Gilla artikeln på Facebook

© Pressbild

Vänsterextrema Expos Jonathan Leman.

Under onsdagen uppmärksammade en rad medier Swebbtv:s intervju med den före detta Scaniachefen Leif Östling, som uttryckte kritik mot den svenska invandringspolitiken.

I medierna, bland annat lokaltidningen Länstidningen, användes Jonathan Leman på vänsterextrema Expo som expert på Swebbtv, som han anklagade för att ha "vit makt-kopplingar". SVT Nyheter Södertälje gick ett steg längre och satte rubriken "Leif Östling intervjuades av vit makt-sajt" till sin artikel, där Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, riktade kritik mot Östling.

Resultatet blev att Leif Östling under torsdagen tvingades lämna sin post som styrelseordförande för Södertälje science park.

Jonathan Leman försvarar på Twitter påståendet om att Swebbtv skulle ha kopplingar till "vit makt". Han påpekar att Swebbtv har intervjuat Karl-Olov Arnstberg, tidigare professor i etnologi vid Stockholms universitet, som enligt Expo en gång ska ha använt sig av begreppet "den vita rasen".

Swebbtv:s chefredaktör Mikael Willgert uppger att verksamheten inte har några kopplingar alls till någon organisation eller gruppering.

– De som står bakom Swebbtv förekommer i våra program eller arbetar som personal i verksamheten. Det finns ingen annan information eller agenda än den som publiceras på vår hemsida och i våra program. På vår hemsida Swebbtv.se uttrycker vi också ändamålet med verksamheten.

– Länstidningen och andra som pratar om kopplingar med olika grupperingar vilseleder allmänheten.

Mikael Willgert uppger att han har kontaktat Lillan Hedlund, ansvarig utgivare för Länstidningen och bett henne att kommentera sin beskrivning av Swebbtv.

– Hon ville inte svara om jag inte först läser artikeln vilket jag måste betala 119 kr för att kunna göra. Hon la på utan att ge någon kommentar om förtalet. De har sannolikt tjänat hundratusentals kronor på detta, något som kan liknas vid ett bedrägeri där folk betalar för att bli lurade.

Willgert har också kontaktat Geronimo Åkerlund, som är ansvarig utgivare för SVT Nyheter Södertälje.

– Han svarade genom telefonisten att han vägrar tala på telefon utan kan bara kontaktas per mail.

Swebbtv har nu bjudit in både Jonathan Leman och Boel Godner för att delta i ett program där de kan förklara sina påståenden, men har ännu inte fått några svar.


Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.