Östling i Swebbtv

Leif Östling varnar för inbördeskrig i Sverige

Publicerad 28 oktober 2019 kl 09.29

Inrikes. Invandringen och problemen i förorterna har gått så långt att det kan sluta med krig inom Sverige. Det menar Scanias tidigare VD Leif Östling i en intervju med Swebbtv.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i lördags som den alternativa mediekanalen Swebbtv publicerade en längre intervju med affärsmannen Leif Östling.

Östling fick stor uppmärksamhet 2017 då han i SVT kommenterade skatten: "Här betalar man in 20-30 miljoner om året, vad fan får jag för pengarna?" I intervjun med Swebbtv påpekar han att folk ofta kommer fram och tackar honom för att han vågade säga det.

I intervjun med Swebbtv diskuterar han också många andra frågor, däribland invandringen och dess konsekvenser.

– Nu är det ju en enkel fråga där, och det är ju att vi har tagit in alldeles för mycket folk utifrån. Och det har vi gjort. De som kommer från Mellanöstern och Afrika lever i ett samhälle som vi lämnade för snart hundra år sedan. 

Läs också: Östling ville tidigare ta emot 10 miljoner invandrare

Enligt Östling jobbade det människor från Mellanöstern och Afrika i Scania under hans tid. Men när de kom in var det betydligt enklare tillverkningsprocesser, förklarar han.

– Den var enklare att förstå. Den var mycket närmare deras egen erfarenhet. Idag har vi ju så otroligt mycket mer sofistikerade processer. Och det är väldigt svårt för de här människorna att ta till sig och förstå. Vi hade ett antal somalier i Oskarshamn. Det var närmare hundra stycken. De grejade inte det hela. Dels att man var tvungen att komma i tid, det var man inte van vid. Dels att jobba ihop, i team, det var man inte heller van vid. Av de hundra var det bara tio som orkade stanna. Övriga gick ut i arbetslöshet igen, säger han.

Han menar att detta är ett "jättestort problem" och att Sverige underskattar den kunskapsbrist som finns. Det krävs en kunskapsöverföring, som Leif Östling tror kommer ta minst en generation ytterligare för att föra över till invandrare. Detta eftersom Sverige är ett så "otroligt komplicerat samhälle".

På frågan om Sverige måste sätta stopp för invandringen svarar Leif Östling att han inte tror att Sverige orkar med mer invandring "av de här grupperingarna av människor".

Enligt Östling är det fler företagsledare som delas hans åsikter, men de är mer försiktiga med att uttrycka sig för att inte skada företaget.

Han menar att ordning och reda är avgörande i samhället, precis som i ett företag. Och det ska man lära sig redan i skolan. Där ska man fostras in i en disciplin, något Sverige måste återgå till. "Flummet" i den offentliga verksamheten måste få ett slut, anser han.

– De som inte har ordning och reda går ner sig, och faller med tiden sönder och samman.

Enligt Leif Östling begås brott ofta av invandrare, som enligt honom kommer från helt andra livsbetingelser och normer.

– Dessutom har de svårt att försörja sig här, så att gå in i en affär och snatta till sig lite är ju en del av deras försörjning för vardagen.

Leif Östling anser att Sverige går att rädda. Det finns ett starkt fundament och en kreativitet i landet. Men det kan också sluta illa.

Han får frågan om det går att få ordning på landets samhällsproblem inom tio år.

– Det tror jag. Det får vi. Det måste vi få. För om det här fortsätter, då kan vi hamna i ett okontrollerat läge där vi kanske till och med får ta in vår militär och det blir krig inne i landet, i de här utsatta områdena, som det kallas, säger han i Swebbtv och påpekar att tiden är knapp för att verkligen kunna lösa problemen.


Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

"Fertig? Jawohl!" Avspeglar starka banden mellan svenska kvällstidningen och naziregimen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Afghanistan är inte ett isolerat fiasko. 20 år efter 11 september utmanas USA:s makt från alla håll, skriver Pat Buchanan.0 

Mer från Inrikes

Svenska västkusten allt mer drabbad av ilandflutet skräp

Tredje världen dumpar allt möjligt i vattnet.. Nu flyter plastföremål i land i Sverige i en "oacceptabel" utsträckning.0 

Teorin: Lastbilar kan ha dumpats från Estonia

Finsk räddningsingenjör om vad han såg 1994.. Nu berättar Harri Ruotsalainen om märkliga iakttagelserna i estnisk media.0 

Elsparkcykel blir skattefri förmån

Regeringen subventionerar kritiserade fordonet.. Ska inte längre räknas som beskattningsbar förmån.0 

Kultur

En ny europeisk stad – mitt i tredje världen. Leon Krier fick bygga ett stycke Europa – i Guatemala.0