Östling i Swebbtv

Östling tvingas lämna post efter SVT:s "vit makt"-attack

Publicerad 31 oktober 2019 kl 17.01

Media. Leif Östling tvingas sluta som styrelseordförande för Södertälje science park. Detta sedan statliga SVT anklagat honom för samröre med en "vit makt-sajt" eftersom han ställt upp på en intervju med Youtubekanalen Swebbtv.

Gilla artikeln på Facebook

"Leif Östling intervjuades av vit makt-sajt – Boel Godner starkt kritisk", löd rubriken till en artikel som SVT Nyheter Södertälje publicerade på onsdagskvällen.

Rubriken har ändrats i efterhand till "Östling intervjuades av sajt med kopplingar till vit makt-miljö – Godner (S) kritisk".

I artikeln uttryckte Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, kritik mot att Leif Östling deltagit i en intervju med den populära samhällskritiska Youtubekanalen Swebbtv.

SVT bygger benämningen "vit makt-sajt" på att Jonathan Leman – en aktivist på vänsterextrema Expo – påstår att Swebbtv skulle ha kopplingar till "vit makt-miljön".

Efter publiceringen tvingas Leif Östling nu lämna sitt uppdrag som styrelseordförande för Södertälje science park.

– Det är svårt att sitta kvar när han inte har stöd från någon av ägarna. De här väldigt grova uttalandena kan vi inte stå bakom, säger Boel Godner, som är kommunens styrelseledamot i Södertälje science park, till Länstidningen.

I den uppmärksammade intervjun med Swebbtv, som publicerades i helgen, uttryckte Leif Östling kritik mot den svenska invandringskritiken och varnade för en inbördeskrigsliknande situation i förorten.


Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Demonstration mot vaccin i Stockholm

Ca 400 personer på plats. Polisen planerar att upplösa demonstrationen på Medborgarplatsen i Stockholm 0 

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.