Östling i Swebbtv

Östling tvingas lämna post efter SVT:s "vit makt"-attack

Publicerad 31 oktober 2019 kl 17.01

Media. Leif Östling tvingas sluta som styrelseordförande för Södertälje science park. Detta sedan statliga SVT anklagat honom för samröre med en "vit makt-sajt" eftersom han ställt upp på en intervju med Youtubekanalen Swebbtv.

Gilla artikeln på Facebook

"Leif Östling intervjuades av vit makt-sajt – Boel Godner starkt kritisk", löd rubriken till en artikel som SVT Nyheter Södertälje publicerade på onsdagskvällen.

Rubriken har ändrats i efterhand till "Östling intervjuades av sajt med kopplingar till vit makt-miljö – Godner (S) kritisk".

I artikeln uttryckte Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, kritik mot att Leif Östling deltagit i en intervju med den populära samhällskritiska Youtubekanalen Swebbtv.

SVT bygger benämningen "vit makt-sajt" på att Jonathan Leman – en aktivist på vänsterextrema Expo – påstår att Swebbtv skulle ha kopplingar till "vit makt-miljön".

Efter publiceringen tvingas Leif Östling nu lämna sitt uppdrag som styrelseordförande för Södertälje science park.

– Det är svårt att sitta kvar när han inte har stöd från någon av ägarna. De här väldigt grova uttalandena kan vi inte stå bakom, säger Boel Godner, som är kommunens styrelseledamot i Södertälje science park, till Länstidningen.

I den uppmärksammade intervjun med Swebbtv, som publicerades i helgen, uttryckte Leif Östling kritik mot den svenska invandringskritiken och varnade för en inbördeskrigsliknande situation i förorten.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Sverigedemokraterna KU-anmäler Löfven

Efter turerna kring kärnkraften. "Löfven står inte över Sveriges riksdag."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.