Medelhavsmiljarderna

Swexitparti anordnar demonstration mot EU-fonden

Publicerad 23 mars 2021 kl 09.33

Inrikes. Swexitpartiet, som är för ett svenskt EU-utträde, anordnar i morgon onsdag en demonstration utanför riksdagshuset. Demonstrationen sker samtidigt som riksdagspartierna debatterar och röstar om Sveriges ratificering av EU:s kontroversiella så kallade återhämntningsfond.

Gilla artikeln på Facebook

Förra veckan stod det klart att Moderaterna och Kristdemokraterna kommer att släppa igenom den nya EU-fond som omfördelar gigantiska belopp från Sverige till dysfunktionella ekonomier i framför allt Sydeuropa.

Det hela beräknas kosta de svenska skattebetalarna 150 miljarder kronor.

– Det är förfärande att Sveriges politiker nu sviker sina tidigare löften och sina väljare på grund av ren och skär konflikträdsla, säger Ulf Ström, ordförande i Swexitpartiet i ett pressmeddelande.

Swexitpartiet kommer att hålla en demonstration mot EU-fonden på Mynttorget mitt emot riksdagshuset, i Stockholm på onsdag klockan 12–13.

Enligt partiet öppnar förslaget från regeringen även upp för EU att ta egna lån liksom för att uppbära federal EU-skatt på toppen av kommunal-, landstings- och statsskatt.

– Det vi ser i Sverige idag är att antalet fattigpensionärer ökar, att barnfattigdomen sprider sig, en havererande äldrevård, att rappningen faller från väggarna i våra skolor, kriminaliteten skenar, tusentals svenska företag dukar under och hundratusentals svenskar riskerar att bli arbetslösa. Att EU i det läget begär att vi svenskar ska garantera lån på och sedan skänka bort 100-talet miljarder kronor till företagare och projekt i andra delar av Europa, för att rädda deras krisande valuta och ekonomier är något som nu upprör tiotusentals svenskar, säger Ulf Ström.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fräcka bluffen. Ytterst korrupt beteende, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Inrikes

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0