Medelhavsmiljarderna

Swexitparti anordnar demonstration mot EU-fonden

Publicerad 23 mars 2021 kl 09.33

Inrikes. Swexitpartiet, som är för ett svenskt EU-utträde, anordnar i morgon onsdag en demonstration utanför riksdagshuset. Demonstrationen sker samtidigt som riksdagspartierna debatterar och röstar om Sveriges ratificering av EU:s kontroversiella så kallade återhämntningsfond.

Gilla artikeln på Facebook

Förra veckan stod det klart att Moderaterna och Kristdemokraterna kommer att släppa igenom den nya EU-fond som omfördelar gigantiska belopp från Sverige till dysfunktionella ekonomier i framför allt Sydeuropa.

Det hela beräknas kosta de svenska skattebetalarna 150 miljarder kronor.

– Det är förfärande att Sveriges politiker nu sviker sina tidigare löften och sina väljare på grund av ren och skär konflikträdsla, säger Ulf Ström, ordförande i Swexitpartiet i ett pressmeddelande.

Swexitpartiet kommer att hålla en demonstration mot EU-fonden på Mynttorget mitt emot riksdagshuset, i Stockholm på onsdag klockan 12–13.

Enligt partiet öppnar förslaget från regeringen även upp för EU att ta egna lån liksom för att uppbära federal EU-skatt på toppen av kommunal-, landstings- och statsskatt.

– Det vi ser i Sverige idag är att antalet fattigpensionärer ökar, att barnfattigdomen sprider sig, en havererande äldrevård, att rappningen faller från väggarna i våra skolor, kriminaliteten skenar, tusentals svenska företag dukar under och hundratusentals svenskar riskerar att bli arbetslösa. Att EU i det läget begär att vi svenskar ska garantera lån på och sedan skänka bort 100-talet miljarder kronor till företagare och projekt i andra delar av Europa, för att rädda deras krisande valuta och ekonomier är något som nu upprör tiotusentals svenskar, säger Ulf Ström.


Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0