SI:s åsiktsregister

Tim Pool hamnade i SI:s register: "Sverige är ett obehagligt land"

Publicerad 17 maj 2017 kl 18.47
Av Mattias Albinsson

Media. Den amerikanske journalisten Tim Pool var en av dem som hamnade i Svenska Institutets åsiktsregister över sådana som myndigheten menar är högerextremister och nazister.
– Sverige är ett obehagligt land, konstaterar han i en ny video.

Gilla artikeln på Facebook

– Jag är ledsen svenskar men jag tycker verkligen att ert land är obehagligt. Det finns en del som är obehagligt med USA och jag har varit i en del andra obehagliga länder, men Sverige tar med god marginal förstaplatsen om du frågar mig, säger Tim Pool i videon som han laddat upp på Youtube.

Han berättar om den blockeringslista som Svenska Institutet nyligen påannonserade för sitt @Sweden-konto på Twitter med sådana de anser vara nazister och högerextremister.

– Och här är poängen: Jag är på den listan, konstaterar Pool.

Den 31-årige journalisten avfärdar anklagelserna från den svenska myndigheten och säger att Sverige är ett repressivt land.

– Det är stängt för dialog och man får inte tänka utanför det de kallar för åsiktskorridoren. Vi kan se vad ett regressivt yttrandefrihets­fientligt beteende gör när man tittar på ett land som Sverige, säger han.

Han påpekar att det inte är hela världen att blockeras från ett Twitterkonto, men att det är en varningssignal. Han reagerar särskilt starkt på att svenska myndigheter agerar mot journalister och mediebolag.

Pool tar även upp sitt besök i Sverige tidigare i år då han mötte svenskar som var rädda för att tala ut om sina åsikter och upplevelser. Han berättar också att en mystisk man hängde på det hotell de bodde på i Stockholm och att han tror att mannen var en myndighets­representant som spionerade på dem.

– Det hände väldigt väldigt obehagliga saker när jag var där, säger Tim Pool.

– Sverige, jag är ledsen, men jag tycker att ert land är väldigt väldigt obehagligt. Jag vill inte åka tillbaka. Jag vill verkligen inte göra det. Det var konstigt att se hur skrämda människor var för att prata med oss.


Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

USA förbjuder banker diskriminera politiskt

"Folkvalda, inte banker, ska bestämma vad som är lagligt".. Nu skärper federala bankmyndigheten OCC rätten till bankkonto för amerikanska individer och företag.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Mer från Media

Träningsgurun Golden One blockerad på Instagram, Facebook

Postade inlägg om livsstil och hälsa.. Nu raderar Instagram och Facebook allt innehåll för Marcus Follin, 31.0 

Vogue hyllar Kamala Harris – anklagas för rasism ändå

"En av de största rasisterna i media.". Rasande Twittermobb till attack mot modemagasinets nya omslag.0 

Vänsteraktivist på DN ny medieombudsman

Caspar Opitz utsedd av branschen.. Kommer närmast från en post som redaktionschef på DN.0 

Vetenskap

Förbluffande upptäckten: Mytomspunna rymdsignalen kan komma från sol-tvilling. IDENTISK: Är 1900-talets största rymdgåta på väg att lösas efter 44 år?0 Plus

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0