PewDiePie
J.K Rowling.

Tiotusentals vill att J.K. Rowling tar emot muslimer i sitt hem

Publicerad 4 mars 2017 kl 11.59
Av Mattias Albinsson

Kultur. Tiotusentals har skrivit på en namninsamling för att förmå J.K Rowling, känd för sina böcker om Harry Potter, att ta emot muslimska invandrare i sitt hem.

Gilla artikeln på Facebook

Bakgrunden är Rowlings många politiskt korrekta utspel på Twitter och andra sociala medier där hon uttryckt sig positivt om hög asylinvandring, attackerat USA:s president Donald Trump samt anklagat den svenske Youtubeprofilen Felix Kjellberg, mer känd som PewDiePie, för att vara fascist.

Den senare anklagelsen ledde till en närmast episk twitter­konversation mellan Rowling och dem som kritiserar hennes påhopp på Kjellberg. "Wow. Du är duktig på att hitta på historier. Du borde bli författare", skrev en av kritikerna i en dräpande kommentar som Rowling aldrig kunde bemöta.

Efter Rowlings påhopp på Kjellberg har en manipulerad bild på henne utklädd till nazist spridits i sociala medier. Bilden har fått Harry Potter-författarinnan att känna sig kränkt och gå till förnyad attack på Kjellberg där hon anklagar honom för att "trivialisera fascism".

Under asylkaosets värsta dagar hösten 2015 sållade sig Rowling till asylaktivisterna och propagerade för ett ökat mottagande av invandrare från tredje världen, något som uppmärksammades av Time. Hon uppmanade bland annat sina anhängare att skriva på en namninsamling som krävde att även Storbritannien skulle öppna dörrarna för asylvågen, på samma sätt som Tyskland och Sverige gjorde.

Rowling, som räknat i svenska kronor är mångmiljardär, har de senaste åren upprepade gånger uppmärksammats i brittisk press för sina påkostade lyxvillor. För två år sedan skrev The Telegraph att Rowling köpt huset som låg granne med hennes 1700-tals­herrgård för en miljon pund, bara för att jämna det med marken och anlägga en trädgård där.

Nu har tiotusentals människor som tröttnat på Rowlings politiska korrekthet beslutat syna hennes förmenta altruism och godhet genom att uppmana henne att själv öppna upp sitt hem för invandrarna från tredje världen. Författarinnan uppges ha 18 tomma sovrum i sin påkostade herrgård som skulle kunna användas av asylsökarna.

"Vi tycker det är dags för henne att visa lite äkta solidaritet", står det i uppmaningen om att skriva på där det även påpekas att det finns gott om plats i Rowlings trädgård att bygga asylboenden på.

En av dem som deltar i uppropet mot Rowling är alt-right-profilen Mike Cernovich som erbjuder sig att personligen betala flygbiljetter för 100 flyktingar så de ska kunna resa till Rowling och bo i hennes herrgård.

I skrivande stund har uppropet, som bland annat uppmärksammats av Herald Sun, samlat drygt 55.000 namnunderskrifter.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Även Simpsons stoppar vita röster. Antirasistiska draget.0 

Oscarsgalan inför raskrav. "Mångfaldskriterier" införs för nominerade filmer.0