PewDiePie
PewDiePie ber om ursäkt.

PewDiePie ber om ursäkt efter "antisemit-film"

Publicerad 17 februari 2017 kl 10.31

Inrikes. Felix ”Pewdiepie” Kjellberg, som blivit mångmiljonär på Youtube, ber om ursäkt sedan han anklagats för att ha gjort en "antisemitisk" video.

Gilla artikeln på Facebook

Disney och Youtube har valt att avsluta sina samarbeten med svensken Felix Kjellberg, som driver världens största Youtubekanal, efter att han publicerat en video där han lät två indiska män hålla upp en skylt med texten ”Död åt alla judar”. I videon testade Pewdiepie en app där man kan betala människor för att göra konstiga saker.

Nu har han gjort en ny video, där han ber om ursäkt.

– Jag ville bara visa hur dum sidan är och hur långt man kan ta det genom att betala 5 dollar. Jag är ledsen för orden jag använde. Som jag vet förolämpade det folk. Jag erkänner att skämtet gick för långt, säger Felix Kjellberg.

– Jag tror att man kan skämta om allt, men det finns ett rätt och ett fel sätt att skämta om saker.

Kjellberg anklagar media för att medvetet misstolka och hetsa mot honom, för att få Youtube och Disney att bryta banden med honom. Bland annat ska Wall Street Journal ha rapporterat att "nynazistiska sajter" hyllat hans video. Kjellberg säger att Wall Street Journal publicerat en bild på honom, där han i ett annat sammanhang sträcker ut ena armen, för att få honom att se ut som en heilande nazist.

Felix Kjellberg tjänar cirka 4 miljoner dollar på sin Youtubekanal varje år. Han säger att han skänker 1 miljon dollar till välgörenhet.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0