PewDiePie

EABT till PewDiePie: "Välkommen till kulturkriget"

Publicerad 26 februari 2017 kl 15.32
Av Mattias Albinsson

Media. "Välkommen till kulturkriget". Det hälsar Youtube-profilen "En arg blatte talar", numera känd under signaturen Angry Foreigner, Youtube-kollegan Felix "PewDiePie" Kjellberg.

Gilla artikeln på Facebook

I en video som laddades upp på Youtube igår säger "Angry Foreigner" att "allt handlar om politik". Han ger sin förklaring till att mainstream­medier, som till och med en gång i tiden ansedda Wall Street Journal, sprider falska nyheter om Kjellberg och anklagar honom för att vara nazist.

– Jag har blivit anklagad för en skolmassaker i Sverige så jag vet hur det är när media jävlas med en, säger han.

Angry Foreigner syftar på skolattacken i Trollhättan hösten 2015 som Expressen delvis försökte ge honom skulden för med den typ av smutskastnings­journalistik som är karaktäristisk för tidningen.

– Jag tycker det är bra att det första intryck som den unga Youtube-generationen får av media blir den mest ärliga; ljugande skithögar som gör vad som helst för pengar, säger han i videon.

I videon fortsätter Angry Foreigner med att säga att "alla har en agenda" och att det gäller att vara kritisk till etablerad media som "medvetet" förvränger sanningen.

– De tar saker ur sin kontext för att framställa människor som något de inte är, säger han.

Han berömmer också PewDiePie för att han står på sig och vägrar böja sig för media. I en video som lades upp för ett par veckor sedan pekar Kjellberg finger åt journalisterna på Wall Street Journal.

– Om man visar att man inte har något att skämmas för så försvinner deras makt! säger Angry Foreigner.

Bild: PewDiePie/Youtube

Felix "PewDiePie" Kjellberg är den Youtube-kändis som har flest följare, dubbelt så många som popartisten Justin Bieber, och hans videoklipp har totalt visats mer än 15 miljarder gånger.

De senaste veckorna har han varit utsatt för ett hätskt mediedrev där tidningar och annan media klippt och klistrat ihop bilder och citat i syfte att framställa honom som nazist. Bland annat har en bild på honom använts där han pekar på något för att framställa det som att han gör en Hitler-hälsning.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0