Mordet på Tommie Lindh
19-årige Tommie Lindh mördades i maj i år.

23-årige sudanesens barbariska attack: Tommie mördades medan kvinna våldtogs

Publicerad 25 september 2020 kl 16.41

Inrikes. 19-årige Tommie Lindh låg knivskuren och döende när en kvinna våldtogs av en nu 23-årig sudanesisk maj i Härnösand tidigare i år. Det framgår av stämningsansökan.

Gilla artikeln på Facebook

Företrädare för Alternativ för Sverige påstod i maj månad att Tommie Lindh, som uppges ha sympatiserat med det nationalistiska partiet, knivmördades när han försökte stoppa en afrikansk man i Härnösand från att våldta en kvinna. Det var emellertid ett påstående som kammaråklagare Stina Sjöqvist dementerade.

– Så har det inte gått till enligt de uppgifter som vi har fått till oss, sade hon till Fria Tider den 19 maj.

Nu framgår dock av åtalet att kvinnan våldtogs i "direkt anslutning" till att den 23-årige sudanesen knivmördade Tommie Lindh.

Åklagaren skriver i sin stämningsansökan att den afrikanske våldsmannen först tilltvingade sig ett oralt samlag med kvinnan. Efter det knivhöggs Tommie Lindh i nacken/ryggen och i bröstet.

"Hugget i bröstet har förlöpt i en sårkanal genom bröstkorgen och in i hjärtat, vilket sedan orsakat hans död", enligt åklagarens gärningsbeskrivning.

I samband med mordet på Tommie Lindh utsattes kvinnan, under knivhot, för ytterligare en våldtäkt. Sudanesen hotade att döda henne också, precis som han just gjort med Tommie Lindh.

"Brottet bör bedömas som grovt eftersom" 23-åringen utsattes kvinnan "för ett upprepat sexuellt övergrepp under allvarligt hot och att det skett i direkt anslutning till att han huggit ner Tommie Lindh som låg allvarligt skadad", står att läsa i stämningsansökan.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Vindkraftverken kan bli tre gånger fler

Regeringens plan. "Blir svårt att hitta platser i Sverige där du inte ser minst en turbin."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Mer från Inrikes

Här blir guvernören misshandlad på scenen

Dramat i Iran fångat på film.. Angriparen kränkt för att hans fru blev vaccinerad av manlig läkare.0 

DN publicerade falsk artikel om utvisning

Beskrev oseriös anställning som "en liten miss".. Mörkade viktiga omständigheter när illegal familj utvisas ur Sverige.0 

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0