Mordet på Tommie Lindh
19-årige Tommie Lindh mördades i maj i år.

23-årige sudanesens barbariska attack: Tommie mördades medan kvinna våldtogs

Publicerad 25 september 2020 kl 16.41

Inrikes. 19-årige Tommie Lindh låg knivskuren och döende när en kvinna våldtogs av en nu 23-årig sudanesisk maj i Härnösand tidigare i år. Det framgår av stämningsansökan.

Gilla artikeln på Facebook

Företrädare för Alternativ för Sverige påstod i maj månad att Tommie Lindh, som uppges ha sympatiserat med det nationalistiska partiet, knivmördades när han försökte stoppa en afrikansk man i Härnösand från att våldta en kvinna. Det var emellertid ett påstående som kammaråklagare Stina Sjöqvist dementerade.

– Så har det inte gått till enligt de uppgifter som vi har fått till oss, sade hon till Fria Tider den 19 maj.

Nu framgår dock av åtalet att kvinnan våldtogs i "direkt anslutning" till att den 23-årige sudanesen knivmördade Tommie Lindh.

Åklagaren skriver i sin stämningsansökan att den afrikanske våldsmannen först tilltvingade sig ett oralt samlag med kvinnan. Efter det knivhöggs Tommie Lindh i nacken/ryggen och i bröstet.

"Hugget i bröstet har förlöpt i en sårkanal genom bröstkorgen och in i hjärtat, vilket sedan orsakat hans död", enligt åklagarens gärningsbeskrivning.

I samband med mordet på Tommie Lindh utsattes kvinnan, under knivhot, för ytterligare en våldtäkt. Sudanesen hotade att döda henne också, precis som han just gjort med Tommie Lindh.

"Brottet bör bedömas som grovt eftersom" 23-åringen utsattes kvinnan "för ett upprepat sexuellt övergrepp under allvarligt hot och att det skett i direkt anslutning till att han huggit ner Tommie Lindh som låg allvarligt skadad", står att läsa i stämningsansökan.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Svenska kvinnor mördade mer än män. Sensationell ny forskning om 1800-talets våld.0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0