USA-valet

Trump anklagas för att ha sexofredat kvinnor

Publicerad 14 oktober 2016 kl 09.54
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Donald Trump anklagas för ofredande och "olämpliga närmanden" mot ett flertal kvinnor under de senaste 30 åren. Men den republikanske president­kandidaten tillbakavisar påståendena och tror att de görs för att ta bort fokus från WikiLeaks senaste avslöjanden.
– WikiLeaks släpper dokument som avslöjar den massiva internationella korruptionsmaskin som Clinton är, säger han.

Gilla artikeln på Facebook

Anklagelserna mot Trump har lyfts fram av Demokraternas kampanj­stab och bör kanske även ses mot bakgrund av de allvarliga anklagelser om våldtäkter och sexuella övergrepp som riktats och riktas mot Hillary Clintons man Bill Clinton sedan många år tillbaka.

Under gårdagen dök plötsligt en artikel upp på Wikipedia som handlar om Trumps påstådda sexuella övergrepp och ofredanden. Artikeln skapades från ett konto som innan dess inte skapat någon Wikipedia-artikel på tre och ett halvt år.

Bortsett från ett par tidigare kända anklagelser handlar de nya påståendena om att Trump tafsat på eller försökt kyssa kvinnor mot deras vilja. De två tidigare anklagelserna mot Trump kommer från hans tidigare fru Ivana Trump som anmälde honom för våldtäkt i samband med att de separerade samt en kvinna som i maj i år trädde fram och påstod att Trump tafsat på henne vid en middag för 24 år sedan.

En av anklagelserna kommer från journalisten Natasha Stoynoff på People magazine som nu hävdar att Trump kysste henne mot hennes vilja när hon intervjuade honom och hans fru för 11 år sedan. Storyn fångades under gårdagen upp av The New York Times som brukar anklagas för att vara öppet Trump-fientlig.

"Han knuffade mig mot väggen och tvingade ned sin tunga i min hals", skriver Stoynoff i ett blogginlägg.

Trump har emellertid tillbakavisat alla anklagelser.

– Varför var det inte en del av artikeln som publicerades för 12 år sedan? frågade han sig under ett val­tal igår apropå Stoynoffs blogginlägg.

– De här påståendena är fabricerade, de är fiktion, de är lögner. Det här har aldrig hänt och de som säger det vet det mycket väl, sade han också under talet.

Istället tror Trump att anklagelserna mot honom är en politisk manöver för att avleda uppmärksamheten från nya avslöjanden som WikiLeaks gjort angående Clinton.

– Det är ingen tillfällighet att alla de här anklagelserna kommer samtidigt som WikiLeaks släpper dokument som avslöjar den massiva internationella korruptionsmaskin som Clinton är, säger han.

De mejl som WikiLeaks släppt är nya bevis i de sedan tidigare kända uppgifterna om att Hillary Clinton under sin tid som utrikes­minister lät sig mutas av internationella storföretag.

Svenska mutorna som kan knäcka Hillary


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Åtta gånger fler sjuka med vaccin än utan

Stockholm massvaccinerades. Då ökade smittspridningen med 800 procent.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.