Trumphatare anklagas för homosexuella trakasserier

Publicerad 31 januari 2021 kl 20.48

Utrikes. Lincoln Project, som skapades av republikaner för att bekämpa Donald Trump, skakas av en homosexskandal. En ledande företrädare för gruppen, John Weaver, anklagas för att ha sexuellt trakasserat över 20 män och pojkar. Det yngsta offret ska ha varit 14 år, rapporterar RT.
"De borde byta namn till Pedofilprojektet", skriver Donald Trump Jr om skandalen.

Gilla artikeln på Facebook

Lincoln Project grundades 2019 av en grupp republikaner och före detta republikaner som förenades i sin avsky mot den då sittande presidenten Donald Trump.

Organisationen samlade in mångmiljonbelopp och deltog i valkampanjen på den demokratiska utmanaren Joe Bidens sida, ivrigt påhejade av vänstern.

Efter valet trappade Lincoln Project upp sin verksamhet. Tidigare i januari meddelade gruppen att man höll på att bygga upp en stor "databas" med information om personer som arbetat för Trump-administrationen. Syftet med databasen är att dessa personer ska kunna "ställas till svars" och "inte kunna låtsas att de inte var involverade", enligt organisationen.

Men glädjeyran efter Joe Bidens maktövertagande blev inte långvarig för personerna inom Lincoln Project. En av grundarna, John Weaver, anklagas nu nämligen för att skickat oönskade och sexuellt laddade meddelanden till över 21 män och pojkar – inklusive en pojke som bara var 14 när Weaver först ska ha tagit kontakt med honom och börjat ställa frågor om pojkens "kropp".

Efter att anklagelserna nyligen blev kända erkände Weaver att han skickat olämpliga meddelanden till män. Den mångårige republikanske funktionären, som bland annat har arbetat med John McCain, gick i ett uttalande också ut officiellt med att han är homosexuell, trots att han har fru och barn.

"Sanningen är att jag är gay. Och att jag har en fru och två barn som jag älskar. Min oförmåga att förena dessa två sanningar har lett till denna plågsamma situation", meddelade 61-åringen.

Weaver ber också om ursäkt för att ha gjort männen "obekväma" genom sina meddelanden.

Den 61-årige Trump-hataren anklagas inte för att ha begått några brott, utan snarare för att ha försökt locka unga män inom politikbranschen med löften om karriärmässiga och personliga tjänster i utbyte mot sex. Detta ska han ha lyckats med vid åtminstone ett tillfälle.

En av männen ska ha erbjudits "rådgivning" och att få sina hyror betalda i utbyte med att han tog hand om Weavers "sensuella" behov. Mannen ska även ha utlovats ett jobb på Lincoln Project mot sexuella tjänster, skriver RT.

Steve Schmidt, som också var med och grundade Lincoln Project, uppger att han kände till John Weavers homosexrelationer men att han inte var medveten om något olämpligt beteende.

Weaver har sedan tidigare tagit ledigt från organisationen och kommer inte att komma tillbaka.

Lincoln Project distanserar sig nu kraftigt från sin grundare, som man beskriver som med ord som "rovdjur" och "lögnare".

Donald Trump Jr. kommenterar homosexhärvan på följande sätt:

"Lincoln Project borde förmodligen byta namn till Pedofilprojektet, som bättre återspeglar deras sanna 'värdegrund'."


Nyheter från förstasidan

"Årets nybyggare" dömd för hedersvåld

Prisades och blev M-politiker. Men nu har mönsterinvandraren dömts efter ett bildrama med dottern.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Utrikes

Hysterisk poliskvinna som sköt ihjäl man av misstag åtalas

Råkade dra fel vapen.. Skjutningen har utlöst omfattande raskravaller i Minneapolis.0 

Fortsatta raskravaller i Minneapolis

Plundringståg och kaos för andra natten i rad.. Poliskvinna råkade skjuta ihjäl svart man – drog fel vapen.0 

Vetenskap

Var tionde får långtidscovid. Nya svenska studien.0 

Antidepressiva gör fiskar nervösa och fega. Ändrar sitt beteende på grund av läkemedel i vattnet.0 

Kultur

John Cleese ber också om ursäkt – för att han skämtat om vita. Monty Python-komikerns utspel efter Apu-skandalen.0 

Ber om ursäkt för att han gjorde Apus röst i Simpsons. "Jag ber om ursäkt för att jag varit en del i att skapa detta."0