Turkiets krig i Syrien

Turkiska intåget: Små civila förluster hittills

Publicerad 10 oktober 2019 kl 18.53

Utrikes. Under första dagen av Turkiets intåg i norra Syrien har mellan en och fyra civila dött, enligt olika källor. Minst 13 PKK-krigare från den så kallade YPG-milisen, som ockuperar området idag, har också dödats.

Dela artikeln

Turkiska Hürriyet anger antalet döda civila till 4, medan CNN rapporterar om en död civilperson, med hänvisning till källor inom den turkstödda rebellgruppen Syrian National Army (SNA).

– Hittills har 13 medlemmar i YPG/PKK dödats i operation fredens källa, säger en talesman för SNA till CNN.

Enligt Hürriyet dödades de fyra civila i samband med att SNA sköt artillerield nära skolor, sjukhus och civila bostadsområden. 70 civila skadades även i den attacken, enligt Hürriyet.

Syriens statliga nyhetsbyrå Sana rapporterar samtidigt att ett barn dödats i en attack utförd av turkiska styrkor mot ett bostadsområde i Qamishli i nordöstra Syrien. Ett antal civila ska också ha skadats av turkisk artillerield mot samma stad.

En icke namngiven Sana-reporter uppger också att fem civila dödats och nio skadats i Ras al-Ayn under ett turkiskt flyganfall.

Reportern uppgav även att ett hundratal amerikanska soldater lämnade syriskt territorium i två omgångar, och satte kurs mot Irak med ett dussintal fordon. Tio amerikanska befälhavare och ett antal utländska experter lämnade samtidigt USA:s militärbas i syriska Rumaylah och reste till Irak.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Utrikes

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur