Coronavaccin

Tusentals sjuka av nya covid-vaccinet

Publicerad 24 december 2020 kl 02.01

Utrikes. Fler än 3 000 personer som fått Pfizers vaccin mot covid-19 har drabbats av så allvarliga biverkningar att de blivit oförmögna att arbeta, utföra dagliga sysslor eller tvingats söka läkarvård.

Gilla artikeln på Facebook

Statistik som den amerikanska myndigheten Centers for Disease Control and Prevention, CDC, släppte vid en presentation den 19 december visar att 3 150 av totalt 112 807 personer som fått den första av två doser av Pfizers vaccin mot covid-19 har drabbats av en så kallad "health impact event".

Myndighetens definition av en "health impact event" är att någon drabbas av en så allvarlig reaktion att han blir "oförmögen att utföra sina dagliga sysslor, oförmögen att arbeta eller behöver vård av läkare eller annan sjukvårdspersonal".

I slutet av november berättade en amerikansk läkare som sitter i styrelsen för American Medical Association, Sandra Fryhofer, för CNBC att hon oroade sig för att många som tar den första dosen av Pfizers eller Modernas vaccin kommer att vägra ta den andra därför att de upplevt obehagliga biverkningar.

– Vi måste verkligen göra patienterna medvetna om att det här inte kommer att vara hur enkelt som helst, sade Fryhofer.

– De kommer att känna av att de har fått ett vaccin. De kommer förmodligen inte att må jättebra. Men de måste komma tillbaka och ta den andra dosen.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Feministerna lockar barn med gratis medlemsskap. Småglin ska möjliggöra fortsatt skattefinansierad kamp mot "rasism".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0 

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0