Alternativa högern

Twitter massblockerar althöger-profiler efter Trumps seger

Publicerad 16 november 2016 kl 15.52

Utrikes. Efter att Donald Trump blivit vald till USA:s näste president svarar Twitter nu med att stänga av en rad företrädare för "Alt-Right" – den nätbaserade folkrörelse som gjorde en avgörande insats för att leverera segern till Trump.

Dela artikeln

En av de första och mest framstående profilerna från althögern som drabbades var Richard Spencer, ordförande för tankesmedjan National Policy Institute.

Twitter valde på tisdagen att radera Spencers sedan tidigare verifierade konto. Själv liknar han åtgärden vid en form av "stalinism".

– De är uppenbarligen rädda men de kommer att misslyckas, säger Richard Spencer till Daily Caller.

Förutom Spencers personliga konto raderades även kontot tillhörande National Policy Institute, organisationens tidskrift Radix Journal och hans bokförlag Washington Summit Publishers.

Bland de andra althögerprofiler som blev avstänga i utrensningen finns Pax Dickinson, Ricky Vaughn, John Rivers och Paul Town.

Flera Twitter-användare antar enligt Daily Caller att avstängningarna beror på att Twitter på tisdagen införde nya rapportfunktioner för att motverka "hat mot en ras, religion, kön eller sexuell läggning".

I en kommentar till Daily Caller säger Twitters Nu Wexler att det vänsterorienterade företaget inte "kommenterar enskilda konton".


Nyheter från förstasidan

Misstänkt väskmördare gömmer sig utomlands

Polisen går ut med namn och bild. Kvinnor gripna i USA för inblandning i mordet på Värmdö.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0