Alternativa högern
LÄMNAR: Christoffer Dulny var fram tills nyligen en av SD:s bäst betalda tjänstemän i riksdagen.

Dulny lämnar SD för althögern

Publicerad 14 maj 2017 kl 09.08

Kulturnyheter. Sverigedemokraten Christoffer Dulny lämnar en befattning som topptjänsteman på partiets riksdagskansli för att starta en svensk underavdelning till amerikanska AltRight Corporation. Det skriver bolaget i ett pressutskick.

Gilla artikeln på Facebook

Förutom althögerns frontfigur Richard Spencer är även två svenskar delägare i AltRight Corporation. Enligt vänstersajten BuzzFeed handlar det om webbradio­entreprenören Henrik Palmgren och förläggaren Daniel Friberg.

Enligt Friberg ska Christoffer Dulny leda AltRights dotterbolag i Sverige. Dulny säger även till Fria Tider att han kommer att bli redaktör för bolagets webbsatsning och ordna olika aktiviteter för att etablera den alternativa högern i det nordiska landet.

Friberg driver bokförlaget Arktos som förutom en nationalistisk och konservativ bokutgivning även anordnar den årliga konferensen Identitär Idé på svensk mark, enligt Friberg den största alt right-konferensen i världen.

Som chef för den svenska delen av AltRight kommer Christoffer Dulny även att ansvara för att organisera Identitär Idé i Sverige, enligt bolagets pressmeddelande.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Svenska flyg mest försenade i Norden

Förseningar vanliga på Arlanda.. Flygplatsen får underbetyg i internationell jämförelse.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0