Alternativa högern
LÄMNAR: Christoffer Dulny var fram tills nyligen en av SD:s bäst betalda tjänstemän i riksdagen.

Dulny lämnar SD för althögern

Publicerad 14 maj 2017 kl 09.08

Kulturnyheter. Sverigedemokraten Christoffer Dulny lämnar en befattning som topptjänsteman på partiets riksdagskansli för att starta en svensk underavdelning till amerikanska AltRight Corporation. Det skriver bolaget i ett pressutskick.

Gilla artikeln på Facebook

Förutom althögerns frontfigur Richard Spencer är även två svenskar delägare i AltRight Corporation. Enligt vänstersajten BuzzFeed handlar det om webbradio­entreprenören Henrik Palmgren och förläggaren Daniel Friberg.

Enligt Friberg ska Christoffer Dulny leda AltRights dotterbolag i Sverige. Dulny säger även till Fria Tider att han kommer att bli redaktör för bolagets webbsatsning och ordna olika aktiviteter för att etablera den alternativa högern i det nordiska landet.

Friberg driver bokförlaget Arktos som förutom en nationalistisk och konservativ bokutgivning även anordnar den årliga konferensen Identitär Idé på svensk mark, enligt Friberg den största alt right-konferensen i världen.

Som chef för den svenska delen av AltRight kommer Christoffer Dulny även att ansvara för att organisera Identitär Idé i Sverige, enligt bolagets pressmeddelande.


Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Vetenskap

Så blev människan ett landdjur. Uppsalaforskare studerade hur dagens benmärg uppstod.0 

Mikroskopiskt kryp döpt efter Greta. Nyupptäckta arten får namnet Xerobiotus gretae.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

Bidragsmyndighet polisanmäler Fria Tider-avslöjande. MPRT tror sig ha blivit hackade.0