Ungerns barnskyddslag
Allianz Arena i München i regnbågsfärger vid ett tidigare tillfälle.

Tyskland ska markera mot Ungern – med gayfärgad arena

Publicerad 20 juni 2021 kl 16.29

Utrikes. När Tyskland spelar mot Ungern i Fotbolls-EM på onsdag vill politikerna i München "markera" mot motståndarlandet genom att lysa upp hemmaarenan med regnbågsfärger. Det rapporterar Die Welt.

Gilla artikeln på Facebook

Bakgrunden till den tyska protesten är den nya antipedofillag som den ungerska regeringen förbereder och som kriminaliserar homo- och transsexuell propaganda riktad mot barn.

I ett partiöverskridande uttalande från kommunfullmäktige München skriver politikerna att de "bekänner sig til mångfald, tolerans och verklig jämlikhet i idrotten och i samhället som helhet".

Münchens socialdemokratiska borgmästare Dieter Reiter uppger att han i början av nästa vecka kommer att kontakta Uefa och Tysklands fotbollsförbund för att få till den regnbågsfärgade arenan till på onsdag.

Kommunfullmäktige har också beslutat att även rådhuset ska flagga med regnbågsfärdger, i "solidaritet med HBTQ-miljön i Ungern".

Tyska HBTQ-orgaisationer hyllar politikernas initiativ, skriver Die Welt.


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0