Ulf Kristersson oroad att hans dotter ska rånas och överfallas

Publicerad 19 oktober 2019 kl 14.00

Inrikes. Sverige har nu blivit så farligt att Moderatledaren Ulf Kristersson känner oro för vad som kan hända hans dotter om hon vistas själv utomhus när det är mörkt. Regeringen har förlorat kontrollen över landet, anser han.

Gilla artikeln på Facebook

Det var en minst sagt dyster bild av Sverige som Moderatledaren Ulf Kristersson målade upp under sitt tal på partiets stämma i Västerås under lördagen.

Stefan Löfven och hans regering har förlorat kontrollen över landet och borde skämmas, menade han bland annat.

Men utvecklingen går att vända, enligt partiledaren, om någon verkligen tar tag i problemen som frodas i samhället.

Ulf Kristersson berättade om mordet på en kvinnlig läkare i Malmö i augusti. Kvinnan, som hade barn med en bankrånare, sköts ihjäl i centrala Malmö samtidigt som hon höll sitt två månader gamla spädbarn i famnen.

– Den veckan brast någonting i Sverige. Vi fick nog. Många kände samma sak. Vi måste få stopp på våldet, sade Kristersson och fortsatte:

– Regeringens svar kom i direktsändning: Vi bjuder in till samtal. Sju av riksdagens åtta partier får komma. Då brast något igen. Regeringen devalverade den fråga som mer än någon annan oroar alla svenskar – oavsett partifärg – till banalt politiskt spel. De borde skämmas.

Ulf Kristersson berättade att han känner oro för vad som kan hända med hans 19-åriga dotter om hos vistas utomhus i Sverige.

– Vi vill inte att hennes liv ska begränsas av allt som nu går fel i Sverige. Att hon inte ska våga springa ute som jag, när det är sent och mörkt. Eller gå hem från en fest utan risk att bli rånad. Jag vet att många föräldrar delar precis den oron. Ibland är den inte befogad, för stora delar av Sverige är trygga. Men det värsta är att man inte kan lita på det. Man vet helt enkelt inte. Och människor anpassar sig – eller rättare sagt anpassar sina liv – för att slippa vara oroliga, sade han.

Enligt Kristersson är Stefan Löfvens regering inte seriös. Den bara pratar och tillsätter utredningar. Den ökar invandring och dumpar problemen på kommunerna. Arbetslösheten ökar. Cancerköerna ökar. "Integrationen" fungerar inte. Enligt partiledaren tvingas hans parti ibland agera opposition mot "ren dårskap".

– Den här regeringen är politikens posörer. Manifestationer och samtal, kommissioner och kommittéer. Allt för att slippa samla ihop sig och fatta beslut. Och när mazarinerna tar slut, så presenterar regeringen så otillräckliga förslag att varken Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna eller Sverigedemokraterna kan ställa sig bakom dem.

Moderaterna säger sig nu ha identifierat tre områden som de som opposition ska försöka driva igenom i riksdagen under kommande år: "hållbar och stram migrationspolitik", kärnkraft och elektrifiering samt lag och ordning. Enligt partiet är det dags att gå från ord till handling.

– Jag tror på samling. Men det måste vara samling till politisk handling. Inget hokus-pokus. Utan att man säger som det är. Och sen gör som man har sagt, sade Ulf Kristersson.

Han lovar nu göra allt han kan under mandatperioden för att hitta majoriteter i riksdagen som "löser Sveriges problem".

Om den förre partiledaren och statsministern Fredrik Reinfeldts globalistiska och nationsfientliga tal på fredagen sade han dock inget.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jag Tullberg. Sveriges elit har envist undergrävt vår homogenitet.0 

Vetenskap

Nyupptäckta motiv på hällmålning avslöjar sjöfart på stenåldern. Forskarna upptäckte bilderna med hjälp av ny teknik.0 

Studie: Somaliers IQ ännu lägre än man tidigare trott. Forskare bestämde sig för att undersöka frågan grundligt.0 Plus

Kultur

Beslutet: Storkyrkan i Gamla stan målas rosa. Kyrkorådet, länsstyrelsen och Skönhetsrådet överens.0