"Ungdomsgäng" med machete högg bilägare i Sollentuna

Publicerad 29 oktober 2019 kl 14.26

Inrikes. Ett maskerat ungdomsgäng utrustat med kniv och machete ska ha attackerat personer i Sollentuna på måndagskvällen. Syftet ska ha varit att stjäla bilar.

Gilla artikeln på Facebook

Det var strax innan 19-tiden på måndagen som polisen larmades till stationen Norrviken i Sollentuna med anledning av en misshandel.

Fyra gärningspersoner, som enligt polisen beskrivs som ungdomar, ska av okänd anledning ha misshandlat en person. De har utdelat slag och sparkar och därefter lämnat platsen, enligt polisens händelserapport.

Cirka en timme senare skickades polisen till Rotebro, också det i Sollentuna, sedan en person blivit skuren i benet med ett vasst föremål.

"Fyra gärningspersoner, som beskrivs som unga, har av i nuläget okänd anledning tilldelat slag och skurit en person i benet. Brottet inträffade utomhus", skriver polisen.

Den skadade personen fick föras till sjukhus för vård.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska gärningsmännen ha varit maskerade och ute efter offrens bilar. Den senare mannen ska ha slängt sopor när han attackerades av gänget, som enligt tidningen i båda attackerna var utrustat med "kniv och machete".

Båda överfallen ska ha skett vid pendeltågsstationerna på respektive ort. Polisen har inte bekräftat att det handlar om samma gärningsmän. Bilen i det senare fallet har tagits i beslag för teknisk bevisning.


Fria Tider i Malmö

Kraftig stålkonstruktion håller gängen på avstånd. Butiksbiträdet till Fria Tider Plus: "Polisen gör ingenting, det är rena Chicago."0 Plus

Henrik Arnstad

Elaka tungor hånar DN-veteranens nya teori. Detta folkslag är trollkarlen Gandalf en rasistisk symbol för, enligt Henrik Arnstad.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Malmö ska "dygnet runt"-bevakas genom drönare

Polisens senaste metod mot kriminaliteten. "De ska hjälpa oss att förebygga och avbryta brott."0 

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0