"Ungdomsgäng" med machete högg bilägare i Sollentuna

Publicerad 29 oktober 2019 kl 14.26

Inrikes. Ett maskerat ungdomsgäng utrustat med kniv och machete ska ha attackerat personer i Sollentuna på måndagskvällen. Syftet ska ha varit att stjäla bilar.

Gilla artikeln på Facebook

Det var strax innan 19-tiden på måndagen som polisen larmades till stationen Norrviken i Sollentuna med anledning av en misshandel.

Fyra gärningspersoner, som enligt polisen beskrivs som ungdomar, ska av okänd anledning ha misshandlat en person. De har utdelat slag och sparkar och därefter lämnat platsen, enligt polisens händelserapport.

Cirka en timme senare skickades polisen till Rotebro, också det i Sollentuna, sedan en person blivit skuren i benet med ett vasst föremål.

"Fyra gärningspersoner, som beskrivs som unga, har av i nuläget okänd anledning tilldelat slag och skurit en person i benet. Brottet inträffade utomhus", skriver polisen.

Den skadade personen fick föras till sjukhus för vård.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska gärningsmännen ha varit maskerade och ute efter offrens bilar. Den senare mannen ska ha slängt sopor när han attackerades av gänget, som enligt tidningen i båda attackerna var utrustat med "kniv och machete".

Båda överfallen ska ha skett vid pendeltågsstationerna på respektive ort. Polisen har inte bekräftat att det handlar om samma gärningsmän. Bilen i det senare fallet har tagits i beslag för teknisk bevisning.


Nyheter från förstasidan

Damberg: "Gängen har fått växa i decennier"

Brottsligheten fortsätter. Ministern tror inte på någon enkel lösning.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0