Moderaternas EU-parlamentariker Tomas Tobé.

Ungern är Europas stora problem, enligt Moderaterna

Publicerad 21 november 2020 kl 13.32

Inrikes. Moderaternas EU-parlamentariker Tomas Tobé hoppas på ett regimskifte i Polen. Då kan landet få stanna kvar i EU. Men i Ungern är läget ett helt annat. Ungern är "mycket värre", säger han till Europaportalen.

Gilla artikeln på Facebook

Igår skrev Fria Tider om att Socialdemokraterna och Moderaterna är eniga om att sätta hårt mot hårt mot Polen och Ungern.

Detta eftersom länderna motsätter sig samma vänsterliberala samhällsutveckling som i Västeuropa.

EU-parlamentarikerna Helene Fritzon (S) och Tomas Tobé (M) utesluter inte att de båda länderna måste lämna EU.

I Europaportalen vidareutvecklar Tobé denna ståndpunkt.

Egentligen vill han inte kasta ut länderna. I varje fall inte Polen. Där hoppas han i stället på en samhällsomstörtning i form av en annan regering.

Men i Ungern är situationen helt annorlunda, hävdar han.

– Det är klart att det finns gränser. Men i Polen har vi ändå en realistisk chans att en opposition skulle kunna vinna befolkningens stöd och då skulle vi få en helt annan inriktning på landet. Även om jag kan bli enormt provocerad av det vi ser, så är inte jag den som säger ut med Polen. När det gäller Ungern är det tyvärr läget ett annat. Det är mycket värre, säger Tomas Tobé till Europaportalen.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0