Asylkaoset
Asylbaronen Bert Karlsson tog över Björklidens gymnasium och gjorde om skolan till asylboende.

Särskoleelever vräktes – asylsökare flyttade in

Publicerad 27 september 2015 kl 13.46

Inrikes. Björklidens gymnasium är, eller var, en gymnasiesärskola för utsatta elever i Knäred i Halland. Men i onsdags kväll kördes eleverna med kort varsel ut och samma natt bussades 56 asylsökare in till skolan.

Gilla artikeln på Facebook

Det hann inte gå många timmar från det att föräldrarna till eleverna på Björklidens gymnasium fick veta att deras barns skola lagts ned för att istället bli ett asylboende till dess de första asylsökarna anlände med buss.

I onsdags kväll fick föräldrarna beskedet – skolan läggs ned "på grund av bristande elevunderlag", påstod skolan. Strax efter klockan två samma natt anlände den första bussen med asylsökare som flyttade in på den snabbevakuerade skolan, rapporterar Hallandsposten.

Enligt skolans hemsida är det Bert Karlssons asylimperium Jokarjo AB som gett ägarna ett erbjudande de inte kunde tacka nej till. Beslutet fattades med så kort varsel att skolan inte ens hann informera på hemsidan om att skolan skulle läggas ned förrän dagen efter asylsökarna redan flyttat in.

Men enligt Hallandsposten är asylsökarna inte nöjda med att bo på den idylliskt och lantligt belägna internatskolan som tidigare var inriktad mot estetiska verksamheter och skog, mark och djur.

– Min syster behöver komma till sjukhus. Här finns ingen doktor, klagar asylsökaren Lorin Hussein som hellre vill bo i en stad.

Bild:

© Björklidens gymnasium

Björklidens gymnasium vintertid. För en svensk kan den lantliga miljön te sig idyllisk, men för asylsökarna från tredje världen duger den inte.


Nyheter från förstasidan

CDU största förloraren i valet: "Merkels fel"

Gjorde sämsta valet sedan krigsslutet. "Efter 16 år som förbundskansler har Angela Merkel etablerat CDU som ett riktigt trött regeringsparti".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.