Våldtäktsvågen i Malmö

Våldtäktsmonstret slipper utvisning – gång på gång

Publicerad 19 oktober 2016 kl 13.30

Lag & Rätt. Den 38-årige kurden från Irak har gång på gång dömts för våldtäkt och sexövergrepp mot alltifrån barn till pensionärer och en mycket lång rad andra brott. Trots det slipper han vid varje tillfälle utvisning – även nu, efter att ha gått till sexattack mot ett kvinnligt butiksbiträde i Malmö.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i slutet av juni i år som 38-åringen gick in i en väskaffär i Malmö och bad om att få titta på en väska längst in i butiken.

– Du ska vara min heliga moder Maria, jag ska kyssa dina fötter, fitta och bröst, förklarade han sedan för det kvinnliga butiksbiträdet och gjorde just detta utanpå hennes kläder.

Sedan gav 38-åringen kvinnan flera örfilar, knäppte upp sin gylf och försökte dra ned hennes byxor. Hon stretade emot, och under kampen dängde kurden kvinnan i golvet flera gånger så att hon slog i huvudet. Efter 5-10 minuter gav han upp och lämnade butiken.

Åklagaren hade yrkat att mannen skulle dömas för försök till våldtäkt, men Malmö tingsrätt nöjer sig med att döma honom för sexuellt ofredande eftersom det inte går att bevisa att  "avsikten var att genomföra ett samlag". Han kommer också undan med rättspsykiatrisk vård eftersom han förklarade att det var "en röst som sa till honom att han skulle ha sex".

Mannen har gång på gång lagförts för att ha gått till sexattack mot alltifrån barn till pensionärer. År 2010 erkände han att han hade våldtagit en 75-årig kvinna på ett hotell i Malmö. I samband med brottet dunkade han kvinnans ansikte i golvet så att hon bröt flera ansiktsben. Året innan dömdes han för att ha attackerat ett butiksbiträde i lund och slickat på hennes kropp samt för att ha dragit in en liten flicka i sin lägenhet och tafsat på henne medan flickans mamma skrek och dunkade på hans dörr.

Han är också dömd för en lång rad andra brott som grov misshandel, rånförsök, narkotikabrott, försök till utpressning och hot mot tjänsteman.

Men gång på gång slipper mannen, trots att han saknar svenskt medborgarskap, undan utvisning hem till arabvärlden.

Så även denna gång. Enligt Malmö tingsrätt ska han få stanna i Sverige, bland annat eftersom han har bott i landet i mer än 20 år.

"Det framgår av utredningen att NN inte längre har någon kontakt med sina barn och sina övriga anhöriga och att detta har sin grund i att han utövat våld mot dem. Detta utesluter dock inte att NN med rätt medicinering och behandling på nytt kan få en nära och god kontakt med sin familj. Brottsligheten har inte heller varit så allvarlig att det motiverar ett utvisningsbeslut särskilt inte som det är oklart om det finns hinder mot att verkställa beslutet", står det i domen.

Bakom beslutet står rådmannen Christina Nilsson tillsammans med de politiskt tillsatta nämndemännen Annika Carlström och Boel Pettersson. Nämndemannen Bengt Metz var dock skiljaktig och ansåg att 38-åringen borde ha dömts för försök till våldtäkt och utvisats ur Sverige.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0