Vänsterextrema bestals under zigenargala

Publicerad 27 juli 2014 kl 22.03

Inrikes. I helgen anordnade vänsterextrema Cyklopen en stödgala för tiggande romer tillsammans med HEM, föreningen för hemlösa EU-migranter. Men när besökarna slappnade av och lyssnade på vänsterextrem musik blev många av dem bestulna på sina mobiltelefoner.

Gilla artikeln på Facebook

"Stödfestivalen blev succé! Fantastiska musiker bjöd på svängig musik. Automat levererade supergod mat. Talen var lagom långa och mycket engagerande", skriver HEM själva på sin Facebook-sida.

Men skattefinansierade Cyklopen, som på Wikipedia beskrivs som en samlingspunkt för "konstnärer, musiker och den autonoma vänstern", ger en delvis annan bild av händelsen i ett eget meddelande på Facebook:

"Tyvärr var det många som blev av med sina mobiler och vi ska göra ett försök att få tillbaka dem. Om du blev av med din mobil, skicka ett pm till Elin Olofsson", skriver Cyklopen i ett nu raderat inlägg på den sociala nätverkssajten.

Enligt vänsterextrema Expo är det inte första gången som lovvärda alternativ till stöd för romer slutar med omfattande stölder. När Siewert Öholms program Nattcafé handlade om fördomar mot romer var alla överens om att det var hemskt med "myter" om "tjyvaktiga zigenare", enligt krönikören Olle Palmlöf. När programmet var slut och gästerna gått hem hade allt porslin stulits från redaktionen, skriver vänsterextrema Expo.


Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Nya Sverigebilden

Kommer tvingas bryta sin passunion med Sverige, enligt dansk toppolitiker. Som arabland kommer Sverige inte längre ha mycket gemensamt med Danmark, menar hon.0 Plus

Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

FBI organiserade kidnappning av guvernör

Sanningen om komplotten kryper fram. Gärningsmän manipulerades för att FBI skulle kunna varna för "högerextremt terrorhot".0 

Ekonominyheter

Kaffepriset upp 60 procent sedan januari

Arabicabönor skenar mest.. "Större inflations­mönster" syns nu på råvarumarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Bilder från grannar avslöjar. Nu oroar sig grannarna i den lilla dalaorten Gagnef.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Här invigs världens snabbaste tåg i Kina. Video: Futuristiska svävande supertåget lämnar fabriken.0 Plus

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0