Sommarvärdar i P1
Gunnar Axén.

Vänsterextremt sommarprat fick moderat att kasta ut tv:n

Publicerad 22 juli 2014 kl 17.27

Media. Den iranskfödda poeten Athena Farrokhzad hade under gårdagen ett sommarprogram i P1 som av kritiker har beskrivits som ett långt, vänsterextremt brandtal. Riksdagsmannen Gunnar Axén (M) blev så arg när han hörde programmet att han bestämde sig för att kasta ut sin tv och säga upp licensen.

Gilla artikeln på Facebook

– Efter gårdagens #sommarip1 har jag bestämt mig för att kasta ut TV-mottagaren. Slipper därmed finansiera eländet. Gör det samma du! twittrade Axén.

Han hänvisade bland annat till att Farrokhzad uppmanade till lagbrott och spelade låtar som handlar om att "skjuta borgare" i nacken. Av allt att döma gjorde moderaten verklighet av sitt hot.

– TVn utslängd. Ett enkelt samtal t 0771-910004 o jag behöver inte längre finansiera Cilla Benkö o hennes rödgröna valarbetare. Nöjd, skrev han på mikrobloggen.

Sommarpratet, som nästan bara handlade om hur rasistiska svenskar är, har hyllats i samtliga svenska tidningar.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.