Sommarvärdar i P1

Vänstern rasar sedan Liza Marklund spelat Ultima Thule

Publicerad 5 juli 2015 kl 23.24

Radio & TV. Många vänsterradikala debattörer och journalister har under helgen rasat mot deckardrottningen Liza Marklund sedan hon spelat Ultima Thule i den statliga radion.

Gilla artikeln på Facebook

Marklund var under lördagen så kallad sommarpratare i Sveriges Radios sommarsatsning "Sommar i P1" och passade då på att spela bland annat Sovjetunionens nationalsång framförd av Röda Arméns blåsorkester.

Men det var inte de ryska stroferna om att "Lenin den starke oss visade väg" och "I Stalin vi växte till trohet mot folket" som fick känslorna i svallning hos de vänsterradikala tyckarna på Twitter och landets tidningsredaktioner.

Istället var det en stund senare i programmet när Marklund spelade en av Ultima Thules nationalromantiska hyllningsballader till Sverige som de politiskt röda tyckarna såg mer rött än vanligt.

"Jag skiter i kontext. Spelar du det viktigaste svenska rasistrockbandet någonsin, är du slut som människa", tyckte bland annat den vänsterradikala journalisten Christoffer Röstlund som arbetar på lokaltidningen "Tidningen Hammarby/Skarpnäck" i Stockholm.

Sveriges Radio försvarar dock att man valde att spela den nationalromantiska balladen.

– Anledningen till att den låten spelas där och då är att innan låten pratar Liza om tolerans, att vi tenderar att tolerera alla människor som tycker precis som vi själva. Men så fort man möter någon som inte håller med så spricker det, säger programchefen Henrik Jonsson till Aftonbladet.


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

"Stor meteor" över Sverige och Norge

Eldklot lyste upp himmelen vid norska gränsen. "Det är en stor meteor, och det här är sällsynt".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0