Skräckkabinettet
Sveriges nya regering anklagas för att vara svag, outbildad, oerfaren och inkompetent.

Växande oro kring Sveriges nya regering

Publicerad 4 oktober 2014 kl 13.06

Politik. Sveriges nya regering får allt häftigare kritik från flera olika håll. Regeringen har ett rekordlågt parlamentariskt stöd och de nya statsråden är oerfarna, outbildade och skrämmer i flera fall.

Gilla artikeln på Facebook

Stefan Löfvens nya regering totalsågas av en lång rad bedömare och döms ut som den svagaste, mest inkompetenta och oerfarna regering som Sverige någonsin har haft. Den borgerlige debattören Dick Erixon har samlat en del av kritiken på sin blogg.

Den nye utbildningsministern Gustaf Fridolins högsta utbildning är en kandidatexamen i orientaliska språk, och hans "högra hand" – högskoleminister Helene Hellmark Knutsson, som ska bistå honom med högskolefrågorna – saknar högskoleexamen helt och hållet, konstaterade SvD igår.

Den nye sjukvårdsministern, 29-årige Gabriel Wikström, saknar formell utbildning överhuvudtaget och har ingen erfarenhet alls om sådant som berör sjukvård. "Regeringens osäkraste kort", skrev Expressens Lotta Gröning om Wikström – "Här är det nog många socialdemokratiska landstingspolitiker som sitter stumma av förvåning", fortsatte hon apropå att en minister helt utan relevant kompetens nu är högste chef över ett så viktigt område som sjukvården.

Dagens Nyheter förfäras över att Mehmet Kaplan överhuvudtaget kom på fråga som minister, en miljöpartist och radikal muslim som under sommaren jämförde de muslimer från Sverige som slåss och våldtar för Islamiska staten med svenska frivilliga under finska vinterkriget. Mehmet Kaplan är numera Sveriges bostads- och stadsutvecklingsminister.

Nya infrastrukturministern Anna Johansson anklagas för att ha fått sitt jobb på grund av svågerpolitik, hennes pappa är nämligen den kände S-profilen och tidigare "Göteborgs starke man", Göran Johansson.

– Det kom inte som någon stor överraskning för mig, sade Göran Johansson till GP apropå att hans dotter fått en ministerpost.

Att nya socialförsäkringsministern, Annika Strandhäll, inte är ekonom och saknar politisk erfarenhet på riksnivå är något som även det oroar.

Nye inrikesministern Anders Ygeman, som bland annat ansvarar för polisfrågor, är dömd för brott efter en SSU-aktion mot Bromma flygplats.

– Jag har dömts en gång för länge, länge sen för att ha varit med i en aktion mot just Bromma flygplats. Jag var SSU-aktiv och var ute där och tältade. Jag frikändes i tingsrätten och dömdes till dagsböter i hovrätten, sade han till Expressen.

Sedan tidigare är det känt att civilminister Shekarabi är en invandrare som kom till Sverige illegalt och gick under jorden efter att dåvarande Invandrarverket beslutat om utvisning av hans familj. Dessutom uppmärksammades igår att Sveriges minister för strategi- och framtidsfrågor, Kristina Persson, tidigare gjort spektakulära uttalanden om att hon under ockulta seanser återupplevt tidigare liv – seanser som bekostades med skattemedel. Utnämningen av Alice Bah till ny kulturminister förvånade även den igår då hon inte anses ha kompetens för att driva kulturpolitiska frågor.


Egentligen är de intoleranta personer som spelar toleranta. Svenskar måste våga stå upp mot "galenskapen" och rasistanklagelserna, enligt tv-profilen.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.