Terrordåden i Bryssel
Najim Laachraoui sprängde sig själv i luften igår och fler terrorister är på väg. Vem mannen i den vita jackan är, eller var, är än så länge oklart.

IS har skickat 400 terrorister till Europa för att skapa "våg av blodbad"

Publicerad 23 mars 2016 kl 21.07
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Islamiska staten har skickat 400 terrorister till Europa för att här skapa en "våg av blodbad", rapporterar AP.

Gilla artikeln på Facebook

Uppgifterna kommer från tjänstemän inom europeiska och irakiska säkerhetstjänster liksom en fransk lagstiftare som uppges ha insyn i IS. Enligt dem ska det röra sig om minst 400 terrorister som tränats för att utföra terrorattacker i Europa.

Terroristerna har, enligt AP, fått order om att hitta den rätta tiden, platsen och metoden för att utföra sina terrordåd. Terroristerna har specialtränats i träningsläger i Mellanöstern för terrordåd mot Västvärlden.

Najim Laachraoui död
Under kvällen har det dessutom offentliggjorts att Najim Laachraoui, som tidigare troddes vara mannen i den vita jackan på en övervakningsbild från Bryssels flygplats, är död. Han var en av dem som sprängde sig själv i luften vid terrordådet mot flygplatsen, skriver Daily Mail.

Det är ännu oklart vem mannen i den vita jackan är, men det finns en hypotes om att han är Khalid El Bakraoui som genomförde terrordådet i tunnelbanan. I sådana fall skulle han ha lämnat flygplatsen, tagit tunnelbanan in till stan och där 79 minuter senare spränga sig själv i luften och ta ett tjugotal människor med sig i döden.

Under förmiddagen idag identifierades Ibrahim El Bakraoui som den andra självmordsbombaren på flygplatsen.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.