AFA-attackerna

Vänsterextrem lärare pekas ut som terrorledare

Scrolla för video...

Publicerad 9 juni 2021 kl 17.50

Inrikes. Exakt24 har konfronterat ännu en person som pekas ut som ledarfigur inom det vänsterextrema terrornätverket i Göteborg. Denna gång rör det sig om mellanstadieläraren Axel Rosengren – som öppet uppmanar till "terror" mot meningsmotståndare.

Gilla artikeln på Facebook

Efter attackerna mot högeraktivisten Christian Peterson och hans ensamstående mor hängde Exakt24 ut den ljuskygge AFA-ledaren Tor Alsén, 36, som är misstänkt i målet.

Alsén arbetar som sjuksköterska på Sahlgrenska sjukhuset och har i en podd beskrivit hur han drömmer om att mörda sina chefer där.

Exakt24 avslöjar nu att Tor Alséns poddkollega, Axel Rosengren, arbetar som mellanstadielärare. Samtidigt ägnar han kvällarna åt att uppmana till "terror" mot enskilda meningsmotståndare.

I ett av avsnitten förklarar Axel Rosengren – som går under täcknamnet "Gaspar" i vänsterextrema sammanhang – att han är "hundra procent för individuell terror mot politiska mål". Han har också poserat med en teleskopbatong, maskerad i en terroristliknande utstyrsel, i en video. I filmen uppmanar han till att "agitera och organisera" en revolution.

Christian Peterson följde efter Axel Rosengren med kameror för att fråga honom om hans utspel. Rosengren svarade dock inte på frågorna utan gick bara tyst vidare.

Till slut ringde han polisen.

– Jag är omringad av tre killar, säger han.

Tor Alsén har skrivit sig hos Axel Rosengren, och Alsén är därför delgiven misstanke om folkbokföringsbrott eftersom han inte bor där. Tor Alsén misstänks också för skadegörelse efter attackerna mot Christian Peterson och hans mors bostad.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.