Vänsterextremister rev ned staty – fick den i huvudet

Publicerad 11 juni 2020 kl 21.11

Utrikes. En grupp Black lives matter-aktivister i USA försökte förstöra ett sydstatsmonument. När statyn till slut rasade fick en av dem den i huvudet – och skadades allvarligt. Mannen ligger nu i koma.

Dela artikeln

Händelsen utspelade sig i samband med en BLM-demonstration i Portsmouth i Virginia på onsdagskvällen, skriver Daily Mail.

Med samlade ansträngningar försökte vänsterextremisterna riva ner statyer som är en del av ett 1800-talsmonument som hedrar döda sydstatare i det amerikanska inbördeskriget.

Med hjälp av ett rep lyckades mobben till slut få ner en av statyerna, under stort jubel. Men statyn landade i huvudet på en av dem, en man i 30-årsåldern. BLM har startat en insamling för att täcka sjukvårdskostnaderna.

– Vi kunde se hans skalle, han fick ett krampanfall på marken och förlorade en stor mängd blod. Vi ber alla för den mannen nu, säger den lokala Black lives matter-ledaren till tv-kanalen WAVY.

Den skadade demonstranten, Chris Greene, ligger nu i koma, rapporterar WHSV på torsdagskvällen.

Totalt blev fyra statyer på monumentet halshuggna och nedrivna av vänsterextremisterna medan polisen såg på, skriver Daily Mail.


Nyheter från förstasidan

Anrika hotellet fick nya ägare – blev våldtäkts- och kidnappningsbas

Efter irakiska familjens köp av Skänninge stadshotell. Ägaren hyllades som lokalhjälte – åtalas nu för människorov, flickvåldtäkt, i lokalerna.0 

Ekonominyheter

Bostadspriserna "steg" igen

SBAB: Säsongseffekt.. Oklart om priserna stiger på riktigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Konstaterar att svenskarna "byts ut". "Vi genomgår ett experiment som aldrig gjorts tidigare i världshistorien."0 Plus

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur