Vänstern rasar mot Charlie Hebdo: "Vidrig fascistisk rasism"

Publicerad 14 mars 2021 kl 14.34

Kulturnyheter. Den franska satirtidningen Charlie Hebdo har återigen väckt en antirasistisk storm på grund av en ny teckning med den brittiska drottningen och Meghan Markle.

Gilla artikeln på Facebook

Tolv personer mördades när muslimska terrorister slog till mot Charlie Hebdos redaktion i Paris i januari 2015. Då anklagades tidningen för att ha smädat profeten Muhammed.

Nu har Charlie Hebdo återigen hamnat i blåsväder – denna gång för en teckning som pryder satirtidskriftens senaste nummer.

Teckningen visar Meghan Markle, fru till prins Harry, som nyligen kom med rasistanklagelser mot det brittiska kungahuset.

På bilden har den brittiska drottningen sitt knä mot Markels nacke. På omslaget står rubriken: "Anledningen till att Meghan lämnade Buckingham Palace". I pratbubblan säger Markle: "Eftersom jag inte kunde andas".

Teckningen, som uppenbarligen driver både med turerna kring kungahuset och fallet med den kriminelle afroamerikanen George Floyd, blev för mycket för många aktivister, rapporterar RT.

"Det här är fel på alla nivåer", twittrar exempelvis Halima Begum, som leder en antirasistisk tankesmedja i Storbritannien.

"Detta är inte något som tänjer på några gränser, får någon att skratta eller utmanar rasism. Istället gör man bara narr av frågan och väcker anstöt", fortsätter hon.

En grupp som kallar sig Black and Asian Lawyers for Justice uppger att teckningen utgör "vit makt-skit" och "skamlig, vidrig, fascistisk rasism".

Andra försvarar dock satirbilden och vissa hävdar att Charlie Hebdo i själva verket angriper den påstådda rasismen hos det brittiska kungahuset, skriver RT.

Tecknarna på Charlie Hebdo välkomnar troligen upprördheten. En vecka efter att deras redaktion attackerats och deras kollegor mördats publicerade de en ny bild på Muhammed, denna gång med en skylt med texten "Je Suis Charlie", och budskapet "Tout Est Pardon" (allt är förlåtet).


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Kulturnyheter

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Sverige kräver tillbaka stulen bok. "Nippon" stals av KB-mannen.0 

Ny "skrämmande" djurplågartrend på Youtube. Djur "räddas" av modiga människor.0