Foto: Arkivbild

Vapen i hemmet räddade mor och barn

Publicerad 7 januari 2012 kl 16.43

Inrikes.En 18-årig kvinna i Oklahoma, USA kan ha räddat livet på sig själv och sitt nyfödda barn genom att skjuta en man som försökte bryta sig in i hennes bostad.

Gilla artikeln på Facebook

Sarah McKinley, 18, blev änka på juldagen sedan hennes man dött i lungcancer. På nyårsdagen, när hon och hennes nyfödda barn var ensamma hemma, bröt sig en okänd man in i deras bostad.

18-åringen hämtade makens 9 mm baretta och ringde nödnumret 911. Undertiden hann mannen ta sig in i huset och dra fram en jaktkniv med långt blad.

- Jag sa åt dem att jag kommer att skjuta honom och det gjorde jag också, sade Sarah McKinley.

Mannen träffades och skadades så allvarligt att han dog. Enligt polisen ska han ha varit beroende av smärtstillande mediciner och känt till att Sarah McKinleys make hade cancer.

Planen kan ha varit att råna paret på medicinerna, enligt polisen, som är noga med att säga att Sarah McKinleys handlade i självförsvar och att hon inte misstänks för något brott i nuläget.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

SD drar ifrån M

Ökar tydligt i ny mätning. Har nu ett försprång på över 4 procentenheter över M.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0