Vittne filmar och jublar när vita poliser skjuts i huvudet

Publicerad 15 september 2020 kl 07.43

Utrikes. En ny video visar hur en förbipasserande man jublar och skrattar när han filmar på brottsplatsen efter att två vita poliser skjutits i Los Angeles, rapporterar Daily Mail.

Gilla artikeln på Facebook

Det var på lördagskvällen som två poliser – en man och en kvinna – blev skjutna med flera skott, bland annat i huvudet, vid tunnel­bane­stationen i Compton i Los Angeles.

Enligt lokala myndigheter hade den svarte gärningsmannen gillrat en fälla åt poliserna och låg i bakhåll innan han försökte avrätta dem medan de satt i sin polisbil.

Båda poliserna är allvarligt skadade men mirakulöst nog ännu vid liv.

Händelsen fångades av en övervakningskamera:

De senaste tidens Black lives matter-kampanjer i media har piskat upp en mycket hätsk stämning mot poliser i USA, och i synnerhet vita sådana som konsekvent utmålas som "rasister" och "fascister".

Den misstänkte gärningsmannen, som beskrivs som en svart man mellan 28 och 30 år, jagas och en belöning på 100.000 dollar utlovas den som hjälper till att fånga honom. President Donald Trump har kallat gärningsmannen för ett "djur" som förtjänar dödsstraff.

Daily Mail har nu publicerat en ny video filmad av en svart man strax efter mordförsöken, som mannen tycks ha blivit vittne till. Han är mycket upphetsad och ses jubla och skratta och håna de skjutna poliserna.

På sociala medier har klippet fått blandade reaktioner. Vissa uttrycker sin avsky över vittnets beteende, medan andra poängterar att mannen helt enkelt reagerar på det sätt som afrikaner normalt gör när de blir vittnen till våldsamma händelser.


M efter Reinfeldt

Från öppna hjärtan till bidragstak. Riksdagsmannen berättar för Fria Tider Plus om Moderaternas långa och svåra väg tillbaka till verkligheten.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Kamelryttare bakom motorsågsattack i Kungsbacka

Stormade in på bar i Kungsbacka med motorsåg i full gång. Misshandlade tidigare hotellpersonal i Turkiet – ridande på kamel.0 

Ekonominyheter

Hyresgästföreningen-chef gjorde villaklipp

Lyxvillan snart värd 10 miljoner kronor.. Samtidigt får Pedram Kouchakpour nästan en miljon i årslön från Hyresgästföreningen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Vetenskap

Rymdbolag satte nytt satellitrekord. 143 satelliter skickades upp på en och samma raket.0 

Forskare kräver omedelbart 5G-stopp: "Kan skada hälsan". Tunga kravet – efter cancerlarmen.0 Plus

Kultur

Satirtecknaren Hans Lindström död. Drev hejdlöst med mångkulturella Sverige under sista åren.0 

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0