Vittne filmar och jublar när vita poliser skjuts i huvudet

Publicerad 15 september 2020 kl 07.43

Utrikes. En ny video visar hur en förbipasserande man jublar och skrattar när han filmar på brottsplatsen efter att två vita poliser skjutits i Los Angeles, rapporterar Daily Mail.

Gilla artikeln på Facebook

Det var på lördagskvällen som två poliser – en man och en kvinna – blev skjutna med flera skott, bland annat i huvudet, vid tunnel­bane­stationen i Compton i Los Angeles.

Enligt lokala myndigheter hade den svarte gärningsmannen gillrat en fälla åt poliserna och låg i bakhåll innan han försökte avrätta dem medan de satt i sin polisbil.

Båda poliserna är allvarligt skadade men mirakulöst nog ännu vid liv.

Händelsen fångades av en övervakningskamera:

De senaste tidens Black lives matter-kampanjer i media har piskat upp en mycket hätsk stämning mot poliser i USA, och i synnerhet vita sådana som konsekvent utmålas som "rasister" och "fascister".

Den misstänkte gärningsmannen, som beskrivs som en svart man mellan 28 och 30 år, jagas och en belöning på 100.000 dollar utlovas den som hjälper till att fånga honom. President Donald Trump har kallat gärningsmannen för ett "djur" som förtjänar dödsstraff.

Daily Mail har nu publicerat en ny video filmad av en svart man strax efter mordförsöken, som mannen tycks ha blivit vittne till. Han är mycket upphetsad och ses jubla och skratta och håna de skjutna poliserna.

På sociala medier har klippet fått blandade reaktioner. Vissa uttrycker sin avsky över vittnets beteende, medan andra poängterar att mannen helt enkelt reagerar på det sätt som afrikaner normalt gör när de blir vittnen till våldsamma händelser.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Partytricket "Dragon's Breath" kan spräcka din magsäck. Barn och unga stoppar flytande kväve i munnen.0 

Studie: Vanlig Alvedon ändrar din personlighet. Ökad riskbenägenhet, lägre empati...0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0