Vittne filmar och jublar när vita poliser skjuts i huvudet

Publicerad 15 september 2020 kl 07.43

Utrikes. En ny video visar hur en förbipasserande man jublar och skrattar när han filmar på brottsplatsen efter att två vita poliser skjutits i Los Angeles, rapporterar Daily Mail.

Gilla artikeln på Facebook

Det var på lördagskvällen som två poliser – en man och en kvinna – blev skjutna med flera skott, bland annat i huvudet, vid tunnel­bane­stationen i Compton i Los Angeles.

Enligt lokala myndigheter hade den svarte gärningsmannen gillrat en fälla åt poliserna och låg i bakhåll innan han försökte avrätta dem medan de satt i sin polisbil.

Båda poliserna är allvarligt skadade men mirakulöst nog ännu vid liv.

Händelsen fångades av en övervakningskamera:

De senaste tidens Black lives matter-kampanjer i media har piskat upp en mycket hätsk stämning mot poliser i USA, och i synnerhet vita sådana som konsekvent utmålas som "rasister" och "fascister".

Den misstänkte gärningsmannen, som beskrivs som en svart man mellan 28 och 30 år, jagas och en belöning på 100.000 dollar utlovas den som hjälper till att fånga honom. President Donald Trump har kallat gärningsmannen för ett "djur" som förtjänar dödsstraff.

Daily Mail har nu publicerat en ny video filmad av en svart man strax efter mordförsöken, som mannen tycks ha blivit vittne till. Han är mycket upphetsad och ses jubla och skratta och håna de skjutna poliserna.

På sociala medier har klippet fått blandade reaktioner. Vissa uttrycker sin avsky över vittnets beteende, medan andra poängterar att mannen helt enkelt reagerar på det sätt som afrikaner normalt gör när de blir vittnen till våldsamma händelser.


Stora skillnader bara mellan japaner i syd och nord. Forskaren: "Folkslag från kalla klimat är över hela världen är längre, intelligentare, mer sociala, mindre brottsbenägna och uppvisar lägre fertilitet."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rena magin? Bostadspriserna fortsätter stiga – på bred front

Svenska boprisfesten tycks trotsa ekonomins lagar.. "När man inte tror att priserna kan stiga mer så gör de det ändå."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Utrikes

Flyganfall i östra Syrien. "Vi vet att vi träffade det mål vi var ute efter".0 

Högre böter än väntat för censurerande nätjättar i Polen

Jätteböter för nätjättar.. Handlar om att bekämpa politisk korrekthet, enligt premiärminister Mateusz Morawiecki.0 

Vetenskap

Nya studien: Så dog dinosaurierna. Forskare förklarar apokalyptiska händelsen i detalj.0 Plus

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0