Mordet på Wilma
Tishko Ahmed står åtalad för mordet på sin sambo Wilma Andersson.

Ahmed om mordet på Wilma: "Hon fick vad hon förtjänade den lilla fucking horungen"

Publicerad 18 maj 2020 kl 19.39

Inrikes. 23-årige Tishko Ahmed har enligt en häktesvakt på Uddevallahäktet erkänt att han är skyldig och har även gjort flera andra uppseendeväckande uttalanden.
– Hon fick vad hon förtjänade den lilla fucking horungen, har Tishko bland annat sagt, enligt vakten.

Gilla artikeln på Facebook

Tishko Ahmed, som är åtalad för mordet på 17-åriga Wilma Andersson i november förra året, har inte varit särskilt pratsam när han förhörts av polisen. Han har ibland suttit helt tyst genom hela förhör utan att svara på en enda fråga.

Inlåst på Uddevallahäktet har han däremot varit mer frispråkig. Det berättar en häktesvakt som haft regelbunden kontakt med den mordmisstänkte mannen och som flera gånger hörts av polisen under våren.

Natten den 2 januari i år var Tishko aggressiv och dunkade i väggarna i sin cell inne på häktet. Häktesvakterna ringde då polisens inre befäl för att få hjälp att flytta över Tishko till en observationscell för att där bättre kunna hålla honom under uppsikt.

– Jag såg att hans ögon var alldeles svarta av ilska och frustration, berättar häktesvakten för polisen.

Att flytta över Tishko till observationscellen gick bra, men väl inne i sin nya cell blev han arg igen och fick "de där svarta ögonen", enligt häktesvakten.

– Vill de ha en mördare så skall de få en mördare, hon fick vad hon förtjänade den lilla fucking horungen, utbrast Tishko.

När Tishko vid förhör konfronteras med häktesvaktens vittnesmål påstår han sig inte minnas att han skulle ha sagt något sådant.

– Det kommer inte jag ihåg, säger han.

Häktesvakten berättar också att Tishko sagt att han hört att polisen hittat en kropp i floden. Vakten upplever det som att Tishko "fiskade efter information". Tishko var vid tillfället häktad med restriktioner och fick inte läsa nyheter eller prata med någon annan än sin advokat.

I samtal med häktesvakten ska den mordmisstänkte 23-åringen även ha erkänt att han är skyldig.

– Jag är inte skyldig till mord men dråp, har Tishko Ahmed sagt, enligt häktesvakten på Uddevallahäktet.


Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.