Vänsterkravallerna i Göteborg

Vänsterns stenslungare i Göteborg vapentränad av Al-Shabab

Scrolla ned för video

Publicerad 6 oktober 2017 kl 18.48

Inrikes. Den somalier som i helgen tillsammans med AFA slungade stenar mot polisen i Göteborg har fått vapenträning av den islamistiska terrororganisationen Al-Shabab. Det avslöjar Samhällsnytt.

Dela artikeln

I samband med det vänsterextrema upploppet i Göteborg i helgen fångades den somaliske mannen på film av Fria Tider när han använde sig av en slunga för att hiva stenar mot polisen.

Han häktades tidigare i veckan misstänkt för försök till våld mot tjänsteman och våldsamt upplopp.

Somaliern uppger sig vara 17 år, men enligt Migrationsverkets utredning hade han inte gjort sannolikt att han verkligen är minderårig, som han påstår, och hans ålder skrevs upp. Somalierns ansökan om asyl den 24 mars 2015 avslogs av myndigheten den 27 januari 2017.

Samhällsnytts granskning av fallet visar att stenslungaren för Migrationsverket har uppgett att han värvades till Al-Shabab, en brutal terrorstämplad organisation som anses utgöra en del av al-Qaida, från sin koranskola redan som 14-åring. Han togs till ett träningsläger där han bland annat lärde sig "hur man utför explosioner och laddar vapen".

Somaliern har vidare berättat att hans avsikt var att frivilligt ansluta sig till den islamistiska terrorgruppen och att han fick veta att han "skulle komma till paradiset" om han utförde en explosion.

Som asylskäl hade stenslungaren bland annat uppgett att det fanns risk för repressalier om han återvände till sitt hemland eftersom han deserterat från Al-Shabab. Migrationsverket gjorde dock en annan bedömning och påpekade att stora delar av Somalia är fritt från terrorgruppens inflytande, rapporterar Samhällsnytt.

Efter att avslaget överklagats valde Migrationsdomstolen i Göteborg enligt Samhällsnytt att stoppa utvisningen av stenslungaren och återförvisade ärendet till Migrationsverket för en ny bedömning. Domstolen skrev också återigen ned åldern för mannen till 17 år.

Fria Tider publicerade i helgen andra filmer som antyder att kriminella invandrargäng och islamister deltog i kravallerna på vänsterns sida.

Ett av klippen visar hur maskerade upploppsmän ropar "Allahu akbar!" medan de attackerar polisen med flaskor, knallskott och rökfacklor.

Slungmannen dyker upp fem minuter in i detta klipp:


Nyheter från förstasidan

"Folkförrädare": Raseriet mot M efter DCA-omröstningen

Storm när partiet skryter om avtalet med USA. "Vi kommer alltid minnas dagen ni sålde ut Sveriges suveränitet."0 

Ekonominyheter

Hushållen fortsätter hålla i plånboken

Konjunkturinstitutets nya prognos.. Lågkonjunkturen håller i sig även nästa år.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.