Våldtäktsfesten i Upplands Väsby
Esmaili Jawid våldtog en förståndshandikappad kvinna, men upptäckte sedan sin förkärlek för sex med andra män.

Afghanens knep för att slippa utvisning – blev ”bisexuell” efter gruppvåldtäkten

Publicerad 2 september 2021 kl 09.45

Inrikes. En av deltagarna i gruppvåldtäkterna på en funktionsnedsatt kvinna i Upplands Väsby kom plötsligt på att han gillade sex med män och därför riskerade förföljelse i hemlandet. Domstolen utvisade honom ändå.

Gilla artikeln på Facebook

Esmaili Jawid är en av de tre afghaner som nyligen dömdes för grova gruppvåldtäkter mot en förståndshandikappad kvinna – övergrepp som Fria Tider rapporterat utförligt om tidigare.

Jawid deltog vid två tillfällen i ett slags våldtäktsfester som ägde rum i kvinnans lägenhet på ett särskilt boende i Upplands Väsby. Han och två andra afghaner drack alkohol och lekte ”sanning eller konsekvens” med kvinnan, vars funktionsnedsättning innebär att hon befinner sig på ett barns nivå.

Efter att ha lekt och druckit ett tag våldförde sig Jawid och hans vänner på kvinnan genom att hålla fast henne och penetrera henne analt och vaginalt med en flaska. Jawid hade också samlag med kvinnan.

I slutet av juli åtalades de tre afghanerna för grov våldtäkt. Kammaråklagare Tomas Engman yrkade i stämningsansökan att alla tre skulle utvisas.

När det så var dags för huvudförhandling i målet några veckor senare kom Jawid plötsligt på att han var bisexuell – något han inte nämnt tidigare i polisförhör eller när han sökte asyl. Om han utvisades till Afghanistan skulle han riskera förföljelse där, menade Jawid.

Men Jawids påstådda sexuella preferenser räddade honom inte undan utvisning. Tingsrätten tyckte att hans uppgifter var ”väldigt vaga”, fattade beslut om utvisning och dömde honom till åtta års fängelse för grov våldtäkt.

Jawid kom till Sverige 2015 och fick då avslag på sin asylansökan. Men han fick stanna i Sverige i alla fall med stöd av den så kallade ”gymnasielagen” som klubbades igenom 2018 av en riksdagsmajoritet bestående av S, MP, C och V.


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Ekonominyheter

Swish låg nere fjärde dagen i rad

Problem hos SEB på fredag, lördag och söndag.. På måndagen drabbades Swish återigen av problem – hos samtliga banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Fysisk träning mycket effektivt vid ångest. Påtagliga resultat även för kroniskt ångestdrabbade.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0