Våldtäktsfesten i Upplands Väsby
Shokrallah Shahzad, fotograferad i samband med att han våldtog en förståndshandikappad kvinna i Upplands Väsby.

Shokrallah gick kurs i att inte våldta – före våldtäktsfesten

Publicerad 3 september 2021 kl 10.19

Inrikes. En av gärningsmännen i de uppmärksammade gruppvåldtäkterna på en förståndshandikappad kvinna i Upplands Väsby hade nyss genomgått omfattande skattefinansierade terapisamtal för att lära sig sluta våldta.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider har tidigare skrivit om de sadistiska gruppvåldtäkter som en kvinna med en allvarlig kognitiv funktionsnedsättning utsattes för av tre afghaner i Upplands Väsby.

Fria Tider kan nu berätta att en av gärningsmännen, 18-årige Shokrallah Shahzad, nyligen hade genomgått omfattande terapi för att lära sig sluta våldta.

Terapisamtalen sattes in efter att han dömdes till ungdomsvård och ungdomstjänst för att ha våldtagit en 14-årig flicka i ett skogsområde i närheten av Jönköping. Shokrallah bet flickan i ansiktet under våldtäkten och hon blödde ur underlivet när övergreppet var fullbordat.

Shokrallah dömdes att genomgå terapin först av tingsrätten i Jönköping och sedan av Göta hovrätt. Hovrättens dom meddelades i april 2020.

Enligt vårdplanen skulle Shokrallah delta i psykologsamtal, ”kontaktmannaskapsamtal” och ”gruppsittningar” en gång i veckan. Detta pratande med psykologer, gruppterapeuter och kontaktmän skulle enligt planen pågå i minst tre månader.

Förhoppningen var att man genom ett sådant batteri av terapisamtal skulle få den unge våldtäktsmannen att ”utveckla positiva strategier för att hantera starka känslor som ilska och sorg” och ”utveckla en förståelse för sociala koder och normer i Sverige”.

Tyvärr kom förhoppningarna på skam när Shokrallah i april i år var med och gruppvåldtog en förståndshandikappad kvinna på ett särskilt boende i Upplands Väsby. I ett yttrande som inkom till Attunda tingsrätt under den senaste våldtäktsrättegången mot Shokrallah tvingas socialtjänsten i Uppsala, där han numera är folkbokförd, konstatera att ”den tidigare erbjudna behandlingen ej haft önskad effekt”.

Shokrallah har nu dömts till 3,5 års fängelse och utvisning för den senaste våldtäkten han gjorde sig skyldig till.

Som Fria Tider tidigare har berättat hade det redan innan våldtäkten mot den förståndshandikappade kvinnan ägde rum beslutats att Shokrallah skulle utvisas. Han satt inlåst på ett så kallat förvar i väntan på utvisning, men släpptes ut därifrån därför att han mådde dåligt och vägrade coronatesta sig. Efter att han släpptes ut från förvaret dröjde det tre månader innan han deltog i våldtäkten i Upplands Väsby.


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

EU vill stoppa flyg från Afrika efter ny corona

Omedelbart flygstopp föreslås. Kommissionen föreslår att "flygresor från regionen södra Afrika stoppas".0 

Ekonominyheter

Krångliga "betalappar" ersätter kontanter

"Ett demokratiproblem".. Apparna tar över visar rapport från Coop, Trivec, Walley och Loomis pay.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Nordea tar avstånd från egen vaccinanalys med nazireferens

Analytikerna drev hejdlöst med coronaåtgärderna.. "Vaccinet uppenbarligen så bra att man behöver tvinga människor att ta det."0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0