Våldtäktsfesten i Upplands Väsby
Shokrallah Shazad våldtog en 14-årig flicka och bet henne i ansiktet.

Våldtäktsdömd afghan släpptes fri för att han mådde dåligt – våldtog igen direkt

Publicerad 2 september 2021 kl 10.40

Inrikes. Fria Tider kan nu berätta att en av afghanerna som våldtog en funktionshindrad kvinna i Upplands Väsby tidigare dömts för en brutal våldtäkt. Men han släpptes ut från förvaret där han väntade på utvisning – och kunde fortsätta våldta.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider har tidigare rapporterat om gruppvåldtäkterna på en förståndshandikappad kvinna i Upplands Väsby, som ägde rum i april och maj i år. Samtliga tre afghaner som deltog i de sadistiska övergreppen dömdes förra veckan till långa fängelsestraff och utvisning.

Men en av de tre afghanerna, 18-årige Shokrallah Shahzad, borde varken ha befunnit sig i Sverige eller kunnat röra sig fritt ute i samhället. Han hade redan 2020 dömts för en annan våldtäkt. Då hade han gett sig på en 14-årig flicka som han bet i ansiktet under våldtäkten. Flickan blödde från underlivet efter övergreppet.

I domen beslutades att Shokrallah skulle utvisas efter att ha avtjänat sitt ”straff” på 140 timmar ungdomstjänst

Efter ungdomstjänsten togs Shokrallah in på ett så kallat förvar, det vill säga ett låst boende som han inte fick lämna. Där skulle han sitta i väntan på att utvisningsbeslutet verkställdes.

Men i januari i år släpptes Shokrallah ut från förvaret. Skälet till det var, enligt vad Shokrallah själv har uppgivit, att han mådde psykiskt dåligt och inte ville coronatesta sig. Shokrallah berättar i samtal med socialtjänsten som Fria Tider har tagit del av att han vissa dagar har ”mått väldigt dåligt” och ”varit ledsen och nere”. Han har ”haft det tufft” och ”fått kämpa för att hålla humöret uppe”.

Det tog inte lång tid innan den nedstämde afghanen våldtog igen. När han deltog i gruppvåldtäkten på den funktionsnedsatta kvinnan hade han varit på fri fot i cirka tre månader.

Fria Tider har frågat Migrationsverket om det stämmer att Shokrallah släpptes ut ur förvaret på grund av att han mådde dåligt och vägrade coronatesta sig.

”Det är polisen som ansvarar för frihetsberövande när en person döms till utvisning efter tidigare beviljat uppehållstillstånd. Ibland placerar polisen personer i Migrationsverkets förvar trots att de, så att säga, "äger" verkställighetsärendet. Så var fallet här. Du måste alltså vända dig till polisen, i det här fallet Gränspolisen, Region Mitt för att få svar på dina frågor”, skriver Migrationsverkets presskommunikatör Annica Dahlqvist i sitt svar.

När Fria Tider kontaktar polismyndigheten i region Mitt svarar presstalesmannen Mikael Hedström att polisen inte uttalar sig i enskilda ärenden.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Stor M-enighet om ny linje

Stämman avslutad. Ska locka 150.000 S-väljare med hårdare tag mot gängen och minskad invandring.0 

Ekonominyheter

"Krisande" storbolag gjorde vinst på bidragspengarna

Volvo och Scania behåller bidragsmiljarderna.. Volvos ordförande Carl-Henrik Svanberg förklarar att han gör det på grund av lojalitet med makthavarna.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Eftermälet i historieböckerna: "Rasist". Paul Gottfried om de kloka männen som vänstern vill att vi ska glömma.0 Plus

Mer från Inrikes

Här blir guvernören misshandlad på scenen

Dramat i Iran fångat på film.. Angriparen kränkt för att hans fru blev vaccinerad av manlig läkare.0 

DN publicerade falsk artikel om utvisning

Beskrev oseriös anställning som "en liten miss".. Mörkade viktiga omständigheter när illegal familj utvisas ur Sverige.0 

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0