Inställda föredrag i Göteborg

Alexander Bard till attack mot biblioteket: "Pisstinkande rövhål"

Publicerad 24 juni 2015 kl 19.12

Inrikes. Göteborgs stadsbiblioteks beslut att stoppa en föreläsning med Avpixlats medarbetare Jan Sjunnesson har retat upp nöjesprofilen Alexander Bard.
– Pisstinkande rövhål, lyder hans omdöme om bibliotekets personal.

Dela artikeln

I ett rasande utspel på Twitter hänvisar Bard till bibliotekarierna som "skattefinansierade fiender till yttrandefriheten". 

Bakgrunden är att Göteborgs stadsbibliotek igår ställde in ett föredrag med Jan Sjunnesson, som är författare och skribent på Avpixlat. Det skäl som angavs för beslutet var att det fanns risk för "ordningsstörningar".

Samma bibliotek stoppade förra året den invandringskritiske etnologen Karl-Olov Arnstberg efter påtryckningar från en grupp vänsterextrema akademiker.

"Varken Arnstberg eller undertecknad har något problem att hålla ordning, så det rätta hade varit att hålla ordning på de som stör, inte oss. Å andra sidan känns det gott att få reda på att Arnstberg och jag har givna fiender, vilket betyder att vi har uträttat något", skriver Jan Sjunnesson på sin blogg.


Nyheter från förstasidan

Misstänkt väskmördare gömmer sig utomlands

Polisen går ut med namn och bild. Kvinnor gripna i USA för inblandning i mordet på Värmdö.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0