Terrordådet i Manchester

Här är alla de som dödades i islamistdådet i Manchester

Publicerad 25 maj 2017 kl 17.51
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Under torsdagen har samtliga namn på dem som dödades i måndagens islamistiska terrordåd i Manchester offentliggjorts.

Gilla artikeln på Facebook

Bland dödsoffren finns många unga kvinnor och flickor, men även en hel del föräldrar och andra anhöriga som antingen följt med på konserten eller stod och väntade utanför arenan på att konserten skulle ta slut när bomben briserade.

Totalt dödades 22 i terrordådet, bortsett från attentats­mannen. Utöver dödsoffren är tillståndet fortsatt kritiskt för ytterligare tio personer, fem vuxna och fem barn. Sammanlagt vårdas 32 personer fortfarande på sjukhus efter terrordådet.

Chloe Rutherford, 17 och Liam Curry, 19

Chloe gick med pojkvännen Liam till Ariana Grandes konsert i måndagskväll. Båda två dödades i terrordådet.

Paret var "perfekta och tänkta för varandra" säger de båda familjerna i ett gemensamt uttalande. "De ville vara tillsammans för alltid och nu är de det".


Eilidh MacLeod, 14

Eilidh och 15-åriga vännen Laura MacIntyre hade åkt hela vägen från den skotska ön Barra i Yttre Hebriderna för att se idolen Ariana Grande. Laura är fortsatt kritiskt skadad med bland annat svåra brännskador.


Sorrell Leczkowski, 14

Sorrell gick på konserten tillsammans med sin mamma och mormor, som båda skadades allvarligt i terrordådet.

"Hela vår skola och gemenskap är extremt chockad och bedrövad av det här och våra tankar är med Sorrells familj och vänner i denna svåra stund", säger skolan i ett uttalande.


Michelle Kiss, 45

Trebarnsmamman Michelle var på konserten tillsammans med dottern Millie som är ett Ariana Grande-fan.

"Michelle var Tonys älskade fru, mamma till Dylan, Elliot och Millie, dotter till Mick and Christine och syster till Nichola", säger familjen i ett uttalande. "Familjen var hennes liv och vi är självklart helt förstörda av att ha förlorat henne. Hon har tagits ifrån oss, och alla som älskar henne, på det mest tänkbara traumatiska sätt."


Olivia Campbell, 15

Olivias mamma Charlotte Campbell meddelade under onsdagen att hennes dotter var en av dem som dödats i terrordådet.

"Sjung med änglarna och fortsätt att le, mamma älskar dig så mycket", skriver mamman på Facebook.


Martyn Hett, 29

Martyn Hetts bror Dan meddelade under onsdagen att hans bror dödats i terrordådet.

"Vi fick nyheten igår kväll att vår underbara, ikoniska och vackra Martyn inte överlevde. Han lämnade den här världen på samma sätt som han levde i den, i centrum för all uppmärksamhet", skriver Russell Hayward som förmodas vara Martyns pojkvän.


Kelly Brewster, 32

Kelly var på konserten tillsammans med sin syster Claire och systerdottern Hollie Booth. Systern och systerdottern skadades i terrordådet. Kelly uppges ha skyddat sin systerdotter med sin kropp genom att ta det värsta av smällen när bomben exploderade.

"Jag är inte säker på hur det här fungerar men det är inte goda nyheter. Kelly Brewster var inte en av de oidentifierade patienterna", skriver pojkvännen Ian Winslow på Facebook.

Förutom pojkvän lämnar Kelly sjuåriga styvdottern Phoebe efter sig.


Saffie Rose Roussos, 8

Saffie var på popkonserten tillsammans med mamman Lisa och systern Ashlee Bromwich och blev det yngsta dödsoffret för det islamistiska illdådet. Mamman och systern skadades i dådet, men överlevde.


Georgina Callander, 18

Georgina gick på konserten för att lyssna på Ariana Grande. Vid en konsert på samma arena för två år sedan fick hon möjlighet att ta en bild på sig själv där hon får en kram av sin idol. Georgina skadades svårt i explosionen och avled senare på sjukhus.

"Vila i frid Gina. Jag älskar dig så otroligt mycket, du förtjänade världen och mer. Jag är så lycklig över att ha fått träffa och lära känna dig", skriver en av hennes vänner i sociala medier.


John Atkinson, 28

Vänner till John Atkinson berättar för Manchester Evening News att deras vän dödades i terrordådet.

"Hörde precis att en av mina goda vänner som jag känt sedan han var en liten pojke gick bort igår kväll. Kondoleanser till hans familj och vänner. Vila i frid", skriver en vän på Facebook.


Alison Howe, 45

Alison hade åkt till Manchester Arena tillsammans med väninnan Lisa Lees för att de skulle hämta sina döttrar efter konserten.

"De tog en omtänksam fin mamma och styvmamma från oss alla, hon var underbar mot oss alla", skriver en släkting på Facebook.


Lisa Lees, 47

Lisa hade åkt till Manchester Arena tillsammans med väninnan Alison Howe för att de skulle hämta sina döttrar efter konserten.

"För er som inte vet, Lisa är borta man aldrig någonsin glömd. Jag älskar dig Lisa. Jag kommer sakna dig så mycket", skriver brodern Lee Hunter på Facebook.


Angelika Klis, 40, and Marcin Klis, 42

Angelika and Marcin från Polen bodde och arbetade i York och hade åkt till arenan för att hämta sina döttrar som varit på konserten. Under tisdagen gick ena dottern ut med en vädjan om hjälp med att få tag på de försvunna föräldrarna. Polens utrikesminister Witold Waszczykowski har bekräftat att det polska paret dödades i terrordådet.


Nell Jones, 14

14-åriga Nell var en av dem som dödades i terrordådet. Det bekräftar rektorn på den skola Nell gick på då han informerat de övriga eleverna om vad som hänt deras skolkamrat.


Jane Tweddle-Taylor, 51

Trebarns­mamman stod och väntade på sin väninnas dotter, som varit på konserten, när bomben briserade.

– Hon hade åkt tillbaka för att hämta dem och de stod båda och väntade när explosionen inträffade, säger sambon Mark Taylor.


Elaine McIver

Polisen Elaine McIver var på konserten tillsammans med mannen Paul och två barn. Paul är fortsatt kritiskt skadade efter explosionen.

Eleine var "en mycket älskad dotter, syster, moster, vän och kollega, den bästa vi kunde önskat oss", säger familjen i ett uttalande.


Wendy Fawell, 50

Wendy uppges ha varit på konserten tillsammans med sin 15-åriga dotter. Att hon dödats i dådet bekräftades för de närstående under tisdagen.


Courtney Boyle, 19

Courtney var på konserten tillsammans med sin styvfar Philip Tron. Båda två dödades i terrordådet.


Philip Tron, 32

Philip Tron var på konserten tillsammans med styvdottern Courtney. Båda två dödades i terrordådet.


Megan Hurley, 15

15-åriga Megan Hurley är det senaste dödsoffret som offentliggjorts. Hon var på konserten tillsammans med sin bror som skadades svårt i terrordådet.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.